Kuva: AOP

Hittisarjan tähti Brian Cox esitti voimakkaan Venäjä-vetoomuksen gaalapuheessaan

28.02.2022 18:15 - Iiro Myllymäki

Succession-tv-sarjasta palkittu Brian Cox nosti esiin Venäjän taiteilijoiden tilanteen SAG-gaalan puheessaan.

Yhdysvalloissa Los Angelesissa järjestettiin sunnuntaina elokuva- ja tv-alan näyttelijöitä palkitseva Screen Actors Guild (SAG) -gaala. Joidenkin näyttelijöiden puheissa esitettiin viittauksia Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan. Yksi aiheen esiin nostaneista oli konkarinäyttelijä Brian Cox, 75.

Cox esiintyy HBO:n suositussa Succession-tv-sarjassa. Sarjan näyttelijät voittivat palkinnon parhaasta draamasarjan näyttelijäkokoonpanosta. Cox nosti Ukrainan ja Venäjän tilanteen esiin palkintopuheessa ja sen, miten kriisi vaikuttaa elokuva- ja tv-alan tekijöihin.

- Minua todella huolestuttaa se, mitä Venäjällä tapahtuu näyttelijöille, esiintyjille, käsikirjoittajille ja kriitikoille. Heitä uhkaillaan maanpetturuudella, jos he sanovat sanaakaan Ukrainasta. Se on kamalaa. Meidän pitäisi yhdessä puolustaa myös näitä ihmisiä - niitä venäläisiä, jotka eivät pidä tästä tilanteesta ja etenkin taiteilijoita. Meidän pitäisi yhdessä juhlistaa heitä ja toivoa, että he pystyvät saamaan aikaan muutosta. Uskon, että he pystyvät, Cox sanoi puheessaan.

Mies toi myös esiin Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin aiemman taustan koomikkona ja näyttelijänä.

- Ukrainan presidentti oli koomikko. Hän oli loistava koomikkoesiintyjä. Meidän tulisi kunnioittaa sitä. Oli upeaa, että hän pääsi presidentiksi, Cox sanoi.

Koko palkintopuheen pääset katsomaan alta.

Ukrainan sota oli esillä SAG-palkintogaalassa muutenkin. Myös esimerkiksi Michael Keaton mainitsi Zelenskyin koomikkotaustan omassa palkintopuheessaan. Gaalan alussa Leslie Odom Jr. lähetti juonnossaan kaikkien osallistujien puolesta ”ajatuksia, rukouksia ja toivoa” Ukrainan suuntaan.

Lue myös: HS: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, onko Suomessa syytä pelätä? Presidentti Sauli Niinistö kommentoi

Lue myös: Lady Gaga ja Bradley Cooper tapasivat toisensa SAG-gaalassa - hellä hetki tallentui kameralle

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat