Kuva: AOP

Anna: Olga Temonen pelkäsi joutuvansa luopumaan ammatistaan: "Vaikeinta puhelut näyttelijäkavereilta"

16.03.2022 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Temosta piinasi ajatus siitä, minkälainen "oikean" näyttelijän tulisi olla.

Muun muassa Salatut elämät -sarjasta tunnettu näyttelijä Olga Temonen, 44, kertoo Anna-lehden haastattelussa, että pelkäsi äitiyslomansa aikana joutuvansa luopumaan unelma-ammatistaan näyttelijänä.

- Kävin läpi myös kotiäidin paradoksin. Halusin olla lasten kanssa kotona ja nautin siitä, mutta samalla koin, että tavoittelemani työelämä jää elämättä. Siinä voi tulla ajatuksia, että kuka minä sitten olen? Temonen kuvailee haastattelussa.

Temonen kuvailee, että elämä lasten ja puolison, ohjaaja Tuukka Temosen, 46, kanssa oli rikasta. Temonen nautti myös vapaa-ajastaan ratsastamalla ja koki, ettei osannut edes kaivata muuta. Silti näyttelijäkollegoiden menestys urillaan ahdisti.

-  Vaikeimpia olivat ehkä puhelut näyttelijäkavereilta, jotka kertoivat uusista rooleista. Tuntui laimealta vastata, että no mutta meidän Hilmalla on huomenna synttärit! Temonen muistelee Annalle.

Temosella ei kuitenkaan ollut vaikeuksia keksiä muita keinoja työllistää itseään myös kotiäitivuosinaan. Hän muun muassa alkoi kirjoittaa blogia ja keittokirjoja, tehdä tuottajan töitä ja pyörittää kahvilaa. Temonen kertoo haastattelussa, että silti takaraivossa jyskytti vahva ajatus siitä, mitä oikean näyttelijän olisi pitänyt olla.

- Jokaisen uuden työn kohdalla tunsin luopuvani näyttelijäidentiteetistä. Ehkä sitä leimasi opiskeluaikojen näkemys siitä, millainen on oikea näyttelijä. Oikea näyttelijä ei esiinny mainoksissa, vaan ainoastaan teatterissa ja korkealaatuisissa elokuvissa. Eikä todellakaan tuota tai tee keittokirjoja, Temonen luettelee. 

Lue myös: Uusi hyytävä rikossarja julkaistaan pian - toisessa pääosassa Salkkari-tähti

Lue myös: Me Naiset: Maria Veitolan työt loppuivat raskauteen - "Rohkeuteni ei riittänyt yrittämään toista lasta"

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat