Kuva: AOP

Meghan Marklen tuleva podcastsarja tarttuu naisiin kohdistuviin stereotypioihin

27.03.2022 20:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Sarja on osa Spotifyn kanssa solmittua, monivuotista sopimusta.

Sen lisäksi, että Meghan Markle, 40, on kuninkaallinen ja näyttelijä, nykyisin hän on myös podcast-juontaja. Spotify julkaisi trailerin Marklen uudesta Arkkityypit-podcastsarjasta. Kyseessä on ensimmäinen Archewell Audio -tuotantoyhtiön kanssa tehty podcastsarja. Tuotantoyhtiö on prinssi Harryn, 37, ja Marklen perustama.

Sarjan on määrä tulla kuunneltavaksi tänä kesänä. Sarjassa tutkitaan asioita, jotka pitävät naisia taka-alalla. Sarjassa Sussexin herttuatar keskustelee niin historioitsijoiden kuin asiantuntijoiden kanssa naisiin kohdistuvien stereotypioiden taustoista. Hän keskustelee avoimesti niin ikään myös sellaisten naisten kanssa, jotka tuntevat liiankin hyvin stereotypioiden vaikutukset.

- Näin me puhumme naisista: sanat kasvattivat tyttäremme ja millä tavoin media kuvastaa naisia meille, Markle pohtii trailerissa viittaamalla siihen, että yleiset naisiin kohdistuvat stereotypiat ovat yleistäneet naisia populaarikulttuurin ja median välityksellä.

- Mutta mistä nämä stereotypiat tulevat? Ja kuinka ne edelleen määrittelevät elämäämme, hän jatkaa trailerissa.

- Tämä on arkkityypit. Podcast, jossa pilkomme, tutkimme ja horjutamme tekijöitä, jotka pyrkivät pitämään naiset taka-alalla, hän lisää.

- Keskustelen sellaisten naisten kanssa, jotka tuntevat liiankin hyvin, kuinka tämän tyyppiset tekijät muovaavat tarinaamme. Keskustelen lisäksi historioitsijoiden kanssa, jotka ymmärtävät, kuinka ylipäätään päädyimme tähän tilanteeseen, Markle kertoo.

Arkkityypit on ensimmäinen sarja, jonka pariskunta toteuttaa osana Spotifyn kanssa solmittua, usean vuoden mittaista sopimusta. He ovat kuitenkin julkaisseet aiemmin Spotifyssa a Holiday Special -jakson, jossa vieraili useita tunnettuja nimiä maailmalta poliitikoista muusikoihin.

Joulukuussa 2020 julkaistu erikoisjakso keskittyi käsittelemään sitä, kuinka ihmiset olivat selvinneet vaikeasta vuodesta pandemian kourissa.

Lue myös: Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häissä nähtiin "piilotettu" viesti - huomasitko sinä?

Lue myös: Prinssi Harry ja Meghan tekivät "henkeäsalpaavan" ehdotuksen kuningattarelle - hovi järkyttyi

Lue myös: Anooko Meghan Markle Kate Middletonia puolelleen hovin välirikossa? Lähde kertoo salapuheluista

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat