Kuva: AOP

Julkkikset tyrmistyivät Will Smithin Oscar-lyönnistä - "Väkivalta ei ole okei"

28.03.2022 10:45 - Iiro Myllymäki

Will Smith löi koomikko Chris Rockia kasvoille suorassa lähetyksessä. Tapahtuma nousi heti Oscar-gaalan kuumimmaksi puheenaiheeksi.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa käydyssä Oscar-gaalassa tapahtui erikoinen välikohtaus, kun näyttelijä Will Smith, 53, nousi yllättäen lavalle ja löi koomikko Chris Rockia, 57, kasvoihin. Syynä tälle oli Rockin juuri kertoma vitsi, jonka kohteena oli Smithin puoliso Jada Pinkett Smith, 50.  

Rock oli vitsaillut Pinkett Smithin hiustenlähdön kustannuksella. Nainen sairastaa alopeciaa, ja hän on aiemmin puhunut avoimesti tästä johtuvasta hiustenlähdöstään. Rock heitti vitsin, että nainen on valmistautumassa uuteen G.I. Jane -elokuvaan. Elokuvassa Demi Moore nähdään kaljuna. Pian vitsin jälkeen Will Smith nousi lavalle ja löi Rockia.

- Pidä vaimoni nimi poissa suustasi, Smith vielä huusi voimasanan kera.

Tapahtumaan on reagoitu voimakkaasti sosiaalisessa mediassa. Monet julkisuudenhenkilötkin ovat kommentoineet asiaa esimerkiksi Twitterissä. Yksi kommentoijista on suomalaisillekin tuttu talk show -juontaja Conan O’Brien.

”Näin juuri Will Smithin lyönnin. Olisiko kenelläkään late night -ohjelmaa, jota voisin lainata huomiselle?” O’Brien kirjoitti.

O’Brien lopetti viimeisimmän talk show -ohjelmansa juontamisen viime vuonna.

Jos upotus ei näy, näet päivityksen täältä.

Myös koomikko Kathy Griffin on kommentoinut tapausta.

”On todella ikävästi tehty kävellä lavalle ja käydä fyysisesti koomikon kimppuun. Nyt meidän kaikkien pitää olla huolissaan, kuka haluaa seuraavaksi olla komediaklubien ja teatterien Will Smith”, Griffin kirjoittaa.

Jos naisen päivitys ei näy, klikkaa tästä.

Näyttelijä Sophia Bush kirjoittaa, että sekä Smith että Rock toimivat väärin.

"Väkivalta ei ole okei. Lyöminen ei ole koskaan ratkaisu. Mutta myöskin tämä on nyt toinen kerta, kun Chris pilkkaa Jadaa Oscar-lavalla ja tänään hän valitsi puhua tämän alopeciasta. On väärin laskea leikkiä toisen autoimmuunisairaudella. On julmaa tehdä niin tarkoituksella. Heidän molempien pitää ottaa hengähdystauko", Bush kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, näet twiitin täältä.

Räppäri 50 Cent otti vitsailevamman kannan omassa twiitissään. Mies jakoi kuvan lyöntitilanteesta.

”Älä yritäkään vittuilla minulle, LOL”, 50 Cent kirjoittaa kuvan yhteyteen.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Smithin poika reagoi

Myös Will Smithin poika, näyttelijä ja laulaja Jaden Smith, 23, reagoi sosiaalisessa mediassa isänsä käytökseen. Smith kuitenkin poisti nopeasti isäänsä kehuvat päivityksensä, mutta kuvakaappaukset näkyvät esimerkiksi Independentin sivuilla.

”Ja näin homma hoidetaan”, luki ensimmäisessä twiitissä.

Jaden Smith reagoi myös isänsä voittopuheeseen myöhemmin gaalassa. Smith palkittiin parhaana miespääosan esittäjänä elokuvasta King Richard: Williamsien tarina. Smith pyysi puheessaan kyynelehtien anteeksi elokuva-akatemialta ja muilta ehdokkailta, mutta ei kuitenkaan Chris Rockilta.

”Isäni puhe sai minut itkemään”, Smith kirjoitti twiitissä.

Oscar-lähetyksessä nähtiin näyttelijä Lupita Nyong’on reaktio tilanteeseen. Nainen istui gaalassa Will Smithin takana, ja kun Smith palasi paikalleen, Nyong’on hämmentyneet ilmeet kertoivat paljon. Kuvakaappaukset pääset näkemään alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Will Smith tulistui vaimoonsa kohdistuvasta vitsistä - löi juontajaa

Lue myös: Will Smith ja Jada Pinkett Smith eivät ole monogaamisessa suhteessa: 'Avioliitto ei voi olla vankila'

Lähteet: ET Online, E! News, Independent

Kilpailut

Uusimmat