Kuva: AOP

Oscar-gaalan järjestäjä tuomitsee Will Smithin väkivaltaisuuden - somekansalta kritiikkiä lausunnolle

28.03.2022 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Oscar-palkinnot jakava elokuva-akatemia on reagoinut Will Smithin tekoihin Twitter-tilillään. Monen mielestä gaalajärjestäjien reagointi oli kuitenkin riittämätöntä.

Oscar-gaalan kuumimmaksi puheenaiheeksi nousi näyttelijä Will Smithin, 53, käytös. Smith nousi yllättäen lavalle ja löi koomikko Chris Rockia, 57, joka oli hetkeä aiemmin heittänyt Smithin vaimoa Jada Pinkett Smithiä, 50, koskevan vitsin. Tilannetta on kommentoitu paljon esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Yllättävä välikohtaus häkellytti koko Oscar-gaalaa seuraavan yleisön. (kuva: AOP)

Rock vitsaili, että Pinkett Smith on valmistautumassa Sotilas Jane -elokuvan toisen osan kuvauksiin. Leffassa Demi Moore nähdään hiukset siiliksi ajettuna. Pinkett Smith on kertonut hiustenlähdöstään autoimmuunisairaus alopecian seurauksena. Will Smith kimpaantui epäasialliseksi katsomastaan vitsistä ja meni läimäisemään Rockia.

Will Smith ja Jada Pinkett Smith (kuva: AOP / Shutterstock)

Oscar-gaalan palkinnot jakava elokuva-akatemia on reagoinut tapahtuneeseen virallisella Twitter-tilillään.

”Akatemia ei hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Tänään juhlistamme 94. Oscar-gaalan voittajia, jotka ansaitsevat tunnustuksen kollegoiltaan ja elokuvien rakastajilta ympäri maailman”, twiitissä lukee.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Twiittiin on tullut kuitenkin runsaasti kriittisiä vastauksia. Monen mielestä gaalajärjestäjien olisi pitänyt reagoida Smithin käytökseen varsinaisessa lähetyksessä. Välikohtauksen jälkeen Smith vastaanotti vielä parhaan miespääosan esittäjän palkinnon ja pääsi pitämään kiitospuheen tavalliseen tapaan. Smith pyysi kiitospuheessaan anteeksi elokuva-akatemialta ja muilta ehdolla olleilta kollegoiltaan. Samalla hän vaikutti puolustelevan käytöstään sillä, että rakkaus saa ihmisen tekemään ”hulluja asioita”.

Twitterissä keskustelu käy kuumana.

”Lähetitte väkivallanteon suorana miljoonille katsojille ympäri maailman ja sitten annoitte palkinnon väkivallan tekijälle. Ette poistaneet häntä paikalta tai asettaneet häntä pidätetyksi rikoksestaan. Tuossa on juurikin kyse väkivallan hyväksymisestä”, kirjoittaa eräs Twitter-käyttäjä.

Kyseisellä twiitillä on lähes yhtä paljon tykkäyksiä kuin elokuva-akatemian alkuperäisellä twiitillä.

”Miksi ette sitten tehneet mitään?” on eräs kirjoittanut vastauksena akatemian twiittiin.

”Akatemia: Emme hyväksy väkivaltaa. Myös akatemia: Juhlistamme kuitenkin Will Smithiä”, on eräs naljaillut.

”Pahoinpitely on laitonta. Silti Will sai jäädä, ja annoitte hänelle palkinnon”, on myös kirjoitettu.

Elokuva-akatemia on jakanut Twitter-tilillään myös videon Will Smithin palkintopuheesta. Tätäkin on kritisoitu.

Los Angelesin poliisi on julkaissut tiedotteen tapauksesta. Tiedotteen mukaan Chris Rock ei ole halunnut tehdä tapauksesta rikosilmoitusta. Los Angelesin poliisi lisää, että Rockilla on mahdollisuus tehdä rikosilmoitus vielä myöhemminkin näin halutessaan ja poliisi alkaa tässä tapauksessa tutkia asiaa.

Lue myös: Will Smith tulistui vaimoonsa kohdistuvasta vitsistä - löi juontajaa

Lue myös: Julkkikset tyrmistyivät Will Smithin Oscar-lyönnistä - "Väkivalta ei ole okei"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat