Kuva: Emmi Moilanen

Ellinoora haluaa, että mielenterveysongelmista puhutaan - "On ihan normaalia käydä terapiassa"

13.04.2019 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Joka toinen ihminen kokee elämänsä aikana mielenterveyshäiriötä.

Artisti Ellinoora, 25, on mukana tärkeässä Mielinauha-kampanjassa, jolla tuetaan mielenterveyden edistämistä ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien matalan kynnyksen kriisiauttamista. Artisti kertoo Iskelmän Iltapäivän juontajalle Satu Kotoselle, että kyseiset asiat ovat lähellä hänen sydäntään.

- Minulle tuli alkuvuodesta kyselyä asiasta, ja olen miettinyt, että olisi ihanaa tehdä tällä äänellä muutakin kuin laulaa. Tällaiset asiat ovat lähellä sydäntäni ja on ilo olla osana tätä kampanjaa.

- Monet ihmiset ajattelevat, että haluaisivat auttaa, mutta eivät tiedä miten. Tähän kampanjaan voi osallistua ihan muutaman euron panostuksella, Ellinoora sanoo.

Ellinoora haluaa muistuttaa, että mieli ei ole särkymätön.

- Mieli ei ole särkymätön, ja se mikä minua itseäni liikutti, on se, että joka toinen kokee elämänsä aikana mielenterveyshäiriötä. Masennukseen sairastuu peräti joka viides. Ihmiset soittavat kriisipuhelimiin enemmän kuin niihin ehditään vastaamaan, joten kyseessä on vakava resurssipula. Haluan, että ihmiset ymmärtävät näitä asioita, ja että niistä puhutaan.

Mielenterveysongelmista ei puhuta vieläkään tarpeeksi. Ellinoora haluaa muistuttaa, että on ihan normaalia käydä terapiassa.

- Ei minun teini-iässä myöskään puhuttu juurikaan mielenterveysasioista, mutta onneksi asiat menevät koko ajan parempaan suuntaan. On ihan normaalia käydä terapiassa. Jokainen kokee kriisejä ja on tärkeää, että on joku paikka, jossa asioista voi puhua täysin sensuroimatta.

Lisätietoja Mielinauha-kampanjasta voit lukea Mielenterveysseuran sivuilta.

Kuuntele Sadun Sunnuntaibrunssia Radio Play -sovelluksesta ja Iskelmän Iltapäivää joka arkipäivä kello 14-18. Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Ellinoora toivoo elävänsä 120-vuotiaaksi: 'Sitten ehkä ymmärtäisi miksi toimi tietyllä tavalla'

Lue myös: Ellinoora nuoruuden ihannoinnista: 'Sekin voi mennä liian pitkälle'

Lue myös: "Kävelen ulkona ilman meikkiä" - Ellinoora ei anna julkisuuden vaikuttaa normaaliin elämään


Kilpailut

Uusimmat