Kuva: AOP

Oscar-tuottaja paljastaa kulisseissa käydyt keskustelut lyönnin jälkeen - Chris Rockilla selkeä vastaus poliisille

01.04.2022 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tuottaja Will Packer kertoo, että poliisi oli valmiuksissa pidättämän Will Smithin. Chris Rock ei kuitenkaan tätä halunnut.

Oscar-gaalan kohauttavan välikohtauksen jälkipyykki jatkuu. Näyttelijä Will Smith, 53, löi suorassa lähetyksessä koomikko Chris Rockia, 57, sen jälkeen, kun tämä oli kertonut vitsin Smithin vaimon Jada Pinkett Smithin, 50, siilitukasta.

(kuva: AOP)

Nyt Oscar-gaalan tuottaja Will Packer on sanonut Good Morning American haastattelussa, että Los Angelesin poliisi oli valmiudessa pidättämään Smithin lyönnin takia. Poliisin mukaan tapahtuma täytti pahoinpitelyn tunnusmerkit, ja tämä kerrottiin Rockille.

- He sanoivat, että he ovat valmiina nappaamaan hänet saman tien. Voit nostaa syytteet, ja me voimme pidättää hänet, Packer kertoo poliisin sanoneen.

Oscar-tuottaja kertoo Rockin vastustaneen voimakkaasti ajatusta.

- Hän sanoi, että ”ei, olen kunnossa”. Poliisit kertoivat, mitä vaihtoehtoja Rockilla on ja he kysyivät, haluaako hän ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin. Rock kieltäytyi, Packer sanoo Independentin mukaan.

Pian Oscar-lähetyksen jälkeen Los Angelesin poliisi tiedotti, että Rock ei halunnut tehdä tapauksesta rikosilmoitusta.

Oscar-palkinnot jakava elokuva-akatemia on tiedottanut, että se pyysi Smithiä poistumaan gaalasta lyönnin jälkeen. Smith kuitenkin kieltäytyi lähtemästä. Sen sijaan Smith pääsi välikohtauksen jälkeen pokkaamaan lavalle palkinnon parhaasta miespääosasta. Kiitospuheessaan mies pahoitteli itkien käytöstään akatemialta ja kanssaehdokkailtaan, mutta myös vaikutti puolustelevan toimintaansa.

- Rakkaus saa ihmisen tekemään hulluja asioita, Smith sanoi.

Will Smith sai uransa ensimmäisen Oscar-palkinnon. (kuva: AOP / Shutterstock)

Akatemia kertoo, että Smithille on luvassa kurinpitotoimia siitä, että hän on rikkonut akatemian käytössäädöksiä fyysisellä väkivallalla ja uhkaavalla käytöksellä. Smith voidaan esimerkiksi erottaa elokuva-akatemiasta.

Will Smith pyysi myöhemmin käytöstään anteeksi sosiaalisen median päivityksessä. Hän suuntasi anteeksipyyntönsä myös Chris Rockille, jolle ei ollut esittänyt pahoitteluitaan kiitospuheessa.

”Väkivalta on kaikissa muodoissaan myrkyllistä ja tuhoisaa. Käytöstäni edellisillan Oscar-gaalassa on mahdotonta hyväksyä ja se oli anteeksiantamatonta”, Smith kirjoitti.

Lue myös: Jim Carreyn mielestä Will Smith olisi pitänyt pidättää - ryöpyttää myös "selkärangatonta" Hollywoodia

Lue myös: Chris Rock kommentoi ensimmäistä kertaa Oscar-gaalan välikohtausta - "Prosessoin edelleen tapahtumia"

Lähteet: Independent, BBC

Kilpailut

Uusimmat