Kuva: AOP

Hohto-kauhuelokuvan klassikkoesine myyntiin - hinta saattaa kohota pilviin

19.04.2022 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Alin huutohinta esineelle on 50 000 dollaria.

Stanley Kubrickin ohjaama The Shining - Hohto -elokuva on yksi kaikkien aikojen kehutuimmista kauhuelokuvista ja se on noussut klassikoksi.

Elokuvan faneilla on nyt mahdollista ostaa itselleen pala historiaa, sillä leffasta tuttu kirves on myynnissä Gotta Have Rock and Roll Auctions -huutokaupassa. Alin huutohinta esineelle on 50 000 dollaria ja hinnan uskotaan kohoavan peräti sataantuhanteen dollariin.

The Shining - Hohto kertoo kirjailija Jack Torrancesta, joka muuttaa perheensä kanssa syrjäiseen hotelliin. Torrancen mielenterveys pettää ja hotellissa näyttää myös kummittelevan. Kuuluisa kirves nähdään kohtauksessa, jossa Jack jahtaa perhettään ja esimerkiksi rikkoo vessan oven ja sanoo kuuluisan lauseen "Here´s Johnny!".

Kuva elokuvan kohtauksesta, jossa Jack jahtaa vaimoaan vessaan. (kuva: All Over Press)

Elokuvaa tähdittävät muun muassa Jack Nicholson ja Shelley Duvall ja se perustuu kirjailija Stephen Kingin klassikkoromaaniin.

Duvall on kertonut rehellisesti, että Hohdon kuvaaminen ei ollut hänelle mieluisa kokemus. Hänen mukaansa kuvauspäiviin sisältyi paljon ahdistusta ja itkua. Elokuvaohjaaja Stanley Kubrickin elokuvassa nimittäin piti heittäytyä täysillä rooliin tai muuten mies ei ollut tyytyväinen otoksiin. Voit lukea lisää täältä.

Lue myös: Hohdon kuvauksissa koeteltiin mielenterveyttä - Shelley Duvall, 71, antoi harvinaisen haastattelun

Lue myös: Miltä Hohto-elokuvan pelottavat tytöt näyttävät nykyään? Katso

Lähde: IGN

Kilpailut

Uusimmat