Kuva: YouTube / Warner Bros

Uusi Ihmeotukset-leffa ei menestynyt samalla tavalla kuin aikaisemmat velhouniversumin elokuvat

20.04.2022 08:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet julkaistiin 8. huhtikuuta.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet (eng. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) -elokuva sai ensi-iltansa 8. huhtikuuta ja se on tuottanut kohtuullisesti. Yhdysvalloissa leffa keräsi avausviikonloppunaan hieman yli 43 miljoonan dollarin lipputulot ja maailmanlaajuisesti se on saanut tähän mennessä noin 200 miljoonan dollarin, eli 185 miljoonan euron, tulot.

Kohtuullisesta menestyksestään huolimatta kyseessä on huonoin tulos koko velhouniversumissa. Harry Potter -elokuvat pärjäsivät selvästi paremmin ja aikaisemmat Ihmeotukset-leffat ovat myös tuottaneet enemmän avausviikonloppunaan kuin uusin osa. Esimerkiksi edellinen osa, Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset, keräsi lipputuloja Yhdysvalloissa ensimmäisenä viikonloppuna 62 miljoonaa dollaria.

Ihmeotukset-elokuvat sijoittuvat aikaan ennen Harry Potterin tarinaa. Koko velhouniversumi perustuu J.K Rowlingin kirjoihin.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet on myös ollut pienien kohujen keskellä, sillä Mads Mikkelsen korvasi Johnny Deppin pahisvelho Gellert Grindelwaldina, kun Depp siirrettiin sivuun roolistaan oikeusjupakan vuoksi. Vastikään elokuva joutui Kiinassa sensuurin kohteeksi ja siitä poistettiin kuusi sekuntia vuoropuhelua. Voit lukea lisää täältä.

Näet trailerin elokuvasta alta tai tästä.

Lue myös: Uudesta Ihmeotukset-elokuvasta poistettiin kuusi sekuntia - homoseksuaalisuuteen viittaavat lauseet olivat Kiinalle liikaa

Lue myös: Johnny Deppin korvaaja nähdään Ihmeotukset-trailerilla - katsojilla ristiriitaiset mielipiteet

Lue myös: Lisää maistiaisia tulevasta Ihmeotukset-elokuvasta - fanit odottavat Mads Mikkelsenin roolisuoritusta

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat