Kuva: AOP

Elon Muskin sukupuu on kirjava - perheenlisäystä tytärpuolen kanssa, eroja ja erikoisia etunimiä

02.05.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Teknologiamiljardöörin tausta on kirjava ja omintakeinen.

Teknologiamiljardööri Elon Musk, 50, tunnetaan erityisesti sähköautoja valmistavan Teslan sekä avaruusteknologiayritys Space X:n toimitusjohtajana. Lisäksi hän on Twitterin tuore omistaja. Tämän kaiken lisäksi hän on myös isä.

Muskilla on kaksos- ja kolmospojat yhdessä entisen vaimonsa Justine Wilson Muskin, 49, kanssa. Lisäksi hänellä on taaperoikäinen poika ja vauvaikäinen tytär yhdessä toisen entisen puolisonsa, artisti Grimesin, 34, kanssa. Musk on myös ollut kahdesti naimisissa näyttelijä Tallulah Rileyn, 36, kanssa. Edellisten lisäksi hän on myös seurustellut mallina työskentelevän Amber Heardin, 36, kanssa.

Musk itse on vanhin perheensä kolmesta lapsesta. Teknologiamiljardööri on syntynyt ja kasvanut Etelä-Afrikassa. Hänen isänsä on insinöörinä uransa tehnyt Errol Musk ja äiti mallina sekä ravitsemusterapeuttina työskennellyt Maye Musk. Muskin vanhemmat erosivat vuonna 1979, jonka jälkeen Musk eli sisaruksineen lähinnä äitinsä kanssa.

Nuorena Musk opiskeli Pretorian yliopistossa, ennen kuin hän muutti 17-vuotiaana äitinsä kotimaahan Kanadaan. Musk sisaruksineen haki Kanadan kansalaisuutta. Yliopisto-opintojensa jälkeen Musk pakkasi jälleen laukkunsa suunnaten tällä kertaa Yhdysvaltoihin. Siellä hän on elännyt lähinnä Kaliforniassa ja Teksasin Austinissa.

Maye Musk, äiti

Maye on syntynyt Kanadassa, mutta muutti 7-vuotiaana perheensä kanssa Etelä-Afrikan Pretoriaan. Vuonna 2019 CNBC:lle kirjoittamassa esseessään Maye kertoo päätyneensä 31-vuotiaana eron myös kolmen lapsen yksinhuoltajaksi.

- En koskaan tuntenut syyllisyyttä työskennellessäni kokopäiväisesti, sillä minulla ei ollut vaihtoehtoa, Maye kertoo.

- Lapsistani huolehtiminen oli minulle tärkein asia. Työskentelin kovasti pitääkseni katon päämme päällä, ruokaa vatsassamme ja perusvaatteita yllämme, hän jatkaa.

Myös Muskin äiti muutti takaisin Kanadaan, jossa hän ryhtyi työskentelemään ravitsemusterapeuttien yhdistyksen puheenjohtajana. Lisäksi hän työskenteli mallina. Vuonna 2019 Musk myi Zip2-yrityksensä kolmella sadalla miljoonalla eurolla, ja osti äidilleen asunnon New Yorkin kaupungista. Maye asui kaupungissa yli 13 vuotta tehden samalla mallin töitä.

- Kasvatin lapseni omien vanhempieni tavoin: olemaan itsenäisiä, kilttejä, rehellisiä, huomaavaisia sekä kohteliaita. Opetin heille myös työn tekemisen ja hyvien asioiden tekemisen tärkeydestä, Maye kirjoittaa esseessään.

Errol Musk, isä

Muskin vanhemmat erosivat vuonna 1979. Errol työskentelee insinöörinä ja on syntyjään eteläafrikkalainen. Muskin ja hänen isänsä suhteen kerrotaan olevan vaikea, eikä myöskään Musk ole säästellyt sanojaan kuvaillessaan isäänsä.

- Hän on kamala mies, jolla on pahat mielessään, Musk on kertonut Rolling Stone -julkaisulle kyyneleet silmissään.

Errol on kertonut vastineessaan julkaisulle tunnoistaan.

- Minua on syytetty homoseksuaaliksi, misogynistiksi, pedofiiliksi, petturiksi, rotaksi, paskaksi, äpäräksi sekä ties miksi muuksi. Oma äitini on sanonut minun olevan häikäilemätön ja että minun tulisi olla humaanimpi, hän kertoo vastineessaan.

Erottuaan Muskin äidistä, Errol meni naimisiin Heidi-nimisen naisen kanssa, jolla oli entuudestaan tytär, tuohon aikaan 4-vuotias Jana Bezuidenhout. Tämän lisäksi pariskunta sai vielä kaksi yhteistä lasta. Pariskunta erosi 18 avioliittovuoden jälkeen. Tämän jälkeen Errol sai lapsen tytärpuolensa, Bezuidenhoutin kanssa.

- Olimme yksinäisiä ja hukassa olevia ihmisiä, Errol on kuvaillut.

- Yksi asia johti toiseen. Sitä voisi kutsua Jumalan tai luonnon suunnitelmaksi, hän totesi suhteestaan tytärpuoleensa.

Errolin mukaan hän ei ole koskaan pitänyt Bezuidenhoutia tytärpuolenaan, sillä tämä oli ajoittain pitkiäkin ajanjaksoja poissa perheen luota.

Kimbal Musk ja Tosca Musk, sisarukset

Vuonna 1972 syntynyt Kimbal työskentelee ravintoloitsijana. Hän on The Kitchenin perustaja, joka on viiden ravintolan kollektiivi, jotka hankkivat raaka-aineensa suoraan paikallisilta tuottajilta. Hänen pyörittää myös voittoa tavoittelematonta Big-Greeniä, joka on rakentanut 200 opetuspuutarhaa ympäri Yhdysvaltoja.

Vuonna 1974 syntynyt Tosca on elokuvantekijä, joka on perustanut Passionflixin, eli naisiin keskittyneen suoratoistopalvelun.

Justine Wilson, ensimmäinen vaimo (2000-2008)

Kanadalaissyntyinen Wilson oli Muskin kouluaikainen rakkaus. Pariskunta tapasi Ontariossa sijaitsevassa yliopistossa. WIlson on kertonut Muskin sanoneen häävalssin aikana, että Musk olisi suhteen alfa.

- Kohautin olkia asialle. Aivan kuten kohautin olkia avioehtoa allekirjoittaessani. Ajan kuluessa minulle kuitenkin selvisi, että hän oli tosissaan, Wilson on kertonut kaksikon suhteesta.

Pariskunta sai esikoislapsensa, Nevada Alexanderin, vuonna 2002, mutta poika menehtyi kätkytkuolemaan 10 viikon ikäisenä.

Pariskunta turvautui myöhemmin keinohedelmöitykseen, jonka avulla he saivat yhteensä viisi poikaa, kaksoset sekä kolmoset.

Vuonna 2008 pariskunta päätyi avioeroon.

Griffin ja Xavier Musk, kaksoset

Musk ja Wilson saivat kaksospojat vuonna 2004.

Kai, Saxon ja Damian Musk, kolmoset

Entisen avioparin kolmospojat syntyivät vuonna 2006.

Tallulah Riley, entinen vaimo (2010-2012, sekä 2013-2016)

Musk ja Riley avioituivat ensimmäisen kerran vuonna 2010.

- Se tapahtui hyvin nopeasti. Menimme kihloihin muistaakseni kahden viikon tuntemisen jälkeen, Riley on kertonut julkisuudessa.

Pariskunta erosi vuonna 2012, mutta meni jälleen naimisiin vuotta myöhemmin. Toinen avioliitto kesti lopulta kolme vuotta, jonka jälkeen pariskunta päätyi avioeroon vuonna 2016.

Amber Heard, entinen puoliso (2017)

Musk ja Heard julkistivat suhteensa alkuvuodesta 2017, vuosi sen jälkeen, kun Heard oli eronnut aiemmasta puolisostaan, näyttelijä Johnny Deppistä, 58 ja Musk oli päättänyt toisen avioliittonsa Rileyn kanssa. Vain joitakin kuukausia myöhemmin pariskunta oli kuitenkin päätynyt eroon.

- Olen juuri eronnut puolisostani. Olin todella rakastunut ja tämä sattui todella pahasti. Hän taisi jättää enemmän minut kuin minä hänet, Musk kommentoi eroaan julkisuudessa.

Grimes, entinen puoliso (2018-2022)

Musk ja muusikko Grimes seurustelivat on-off-suhteessa neljän vuoden ajan. Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta. Musk kertoi syyskuussa 2021 pariskunnan olleen jo osittain eronnut.

Maaliskuussa 2022 Grimes kertoi heidän elävän Muskin kanssa eri asunnoissa ja olevan parhaita ystäviä.

Myöhemmin hän kertoi Twitterissä eronneensa Muskin kanssa. Hänen mukaansa he ovat kuitenkin parhaita ystäviä.

X Æ A-Xii Musk, poika

Vuonna 2020 Musk ja Grimes saivat ensimmäisen yhteisen lapsensa. Lapsen alkuperäinen nimen kirjoitusasu törmäsi kuitenkin Kalifornian nimisäädöksiin, sillä alkuperäinen nimi sisälsi myös numeroita.

Exa Dark Sideræl Musk, tytär

Grimes kertoi Vanity Fairin haastattelussa pariskunnan saaneen toisen lapsensa kaikessa hiljaisuudessa. Pariskunta käytti sijaissynnyttäjää.

Lue myös: Elon Musk ja Grimes ovat jälleen eronneet - kertoivat juuri toisesta lapsestaan

Lue myös: Elon Musk ja Grimes saivat salaa toisen lapsen - myös tyttärellä on erikoinen nimi

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat