Kuva: Movieclips Classic Trailers / YouTube

Tänään tv:ssä: Elokuva, josta Leonardo DiCaprio voitti kaksoisroolistaan pilkkapalkinnon

11.05.2022 07:15 - Riia Frost

Elokuva sijoittuu 1600-luvun Ranskaan, jossa Kuningas Ludvig XIV ennemmin juhlii ja nauttii kauniiden naisten seurasta, kun huolehtii kansansa hyvinvoinnista.

Tänään tv:ssä voi ihastella Leonardo DiCaprion tuplatyöskentelyä, kun hän näyttelee kaksoisroolin elokuvassa Rautanaamio. DiCaprio hyppäsi kyseiseen kaksoisrooliin suoraan Titanic-elokuvan kuvauksista.

Elokuva sijoittuu 1600-luvun Ranskaan, jossa Kuningas Ludvig XIV ennemmin juhlii ja nauttii kauniiden naisten seurasta, kun huolehtii kansansa hyvinvoinnista. Edellisen kuninkaan kannattajat päättävätkin yhdistää voimansa valtakunnan sekä tyrmässä viruvan salaperäisen rautanaamioon puetun vangin pelastamiseksi.

Rautanaamio sai paljon kritiikkiä sen tullessa ensi-iltaan vuonna 1998, mutta keräsi kuitenkin kolme palkintoa ja neljä gaalaehdokkuutta. DiCaprio on ainakin vuosien saatossa saanut arvostusta kaksoisroolistaan, mutta vuonna 1999 näyttelijä palkittiin Razzie-gaalassa huonoimman parin/näyttelijäkokoonpanon palkinnolla.

Elokuvan on ohjannut Randall Wallace ja se perustuu Alexandre Dumasin klassikkoromaaniin.

DiCaprion lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Jeremy Irons, John Malkovich, Gerard Depardieu ja Anne Parillaud.

Rautanaamio-trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rautanaamio

Liv

21:00

Lue myös: Oscar-gaalan juontaja pilkkasi Leonardo DiCapriota: "Hän jättää puhtaamman planeetan nuorille tyttöystävilleen"

Lue myös: Tiesitkö? Leonardo DiCaprion lipsautus Titanicin kohtauksessa jäi lopulliseen elokuvaan

Lähteet: IMDB

Kilpailut

Uusimmat