Kuva: AOP / EPA-EFA

Taylor Swift valmistui kuvataiteen tohtoriksi, piti inspiroivan puheen - "Elämä voi olla raskasta"

19.05.2022 17:45 - Riia Frost

Muusikko Taylor Swift valmistui kuvataiteen tohtoriksi muiden opiskelijatovereidensa kanssa New Yorkin yliopistosta.

Useasti palkittu laulaja ja lauluntekijä Taylor Swift, 32, sai todistuksen kuvataiteen tohtorin tutkinnosta NYU:sta eli New Yorkin yliopistosta. Swift sai myös kunnian pitää inspiroivan puheen vuonna 2022 valmistuneille opiskelijatovereilleen Yakee Stadiumilla Bronxissa.

- Olen 90 prosenttisesti varma, että olen täällä (pitämässä teille puhetta), koska minulla on kappale nimeltä 22, Swift vitsailee heti alkuun viitaten vuoden 2013 hittiinsä.

Liki kahdenkymmenen minuutin pituisessa puheessaan Swift muun muassa kertoo, mitä muusikkona oleminen on opettanut hänelle ja antoi opiskelijatovereilleen vinkkejä elämää varten.

- En aio kertoa teille, mitä teidän tulisi tehdä, koska kukaan ei pidä siitä, mutta annan sen sijaan teille elämän vinkkejä, joita olisin itse toivonut tietäväni, Swift aloittaa.

- Elämä voi olla raskasta. Varsinkin, jos yrität kantaa sitä kaikkea kerralla. Osa kasvamista ja uusiin elämänvaiheisiin siirtymistä on se, että osaa tarttua asioihin ja myös irrottaa. Mitä tarkoitan tällä on, että osaa ymmärtää, mitä asioita kannattaa säilyttää elämässään, ja mistä taas päästää irti. Et voi kantaa kaikkia asioita kerralla, kuten kaunaa, eksäsi päivityksiä tai kadehdittavia kouluetuja, joita kiusaajasi sai, Swift jatkaa.

Artisti Taylor Swift pitelee tyytyväisenä kädessään kuvataiteen tohtorin tutkinnon todistusta. (kuva: AOP)

Muusikko myös kertoo, että vaikka moni nuori ei halua kokea myötähäpeää itseään kohtaan, laulajan mielestä on hyvä oppia myös välillä nauramaan itselleen.

- Opi elämään myötähäpeäsi kanssa. Vaikka kuinka yrittäisit välttyä kiusallisilta tilanteilta, tulet joku päivä katsomaan takaisin menneisyyteesi ja häpeämään itseäsi kunnioittavasti, Swift sanoo samalla hieman hymähtäen.

Pop-tähti kuitenkin painottaa ymmärtävänsä, että elämä ei ole aina helppoa, ja että joskus hänelläkin on ollut vaikeuksia pysyä positiivisena elämän raadellessa.

- Tiedän, että kuulostan erittäin optimistiselta, mutta en oikeasti ole sitä. Menetän jatkuvasti perspektiivin elämään ja joskus kaikki tuntuu täysin merkityksettömältä. Tiedän sen paineen, kun sinua katsotaan koko elämäsi ajan täydellisyyttä tavoittelevien lasien läpi, Swift toteaa.

- Vaikeita asioita tulee tapahtumaan meille, mutta toivumme niistä. Tulemme oppimaan niistä ja kasvamaan sisukkaammiksi, Swift sanoo.

Swiftin koko puheen voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Taylor Swiftin kumppani sanoo, ettei heidän suhteensa kuulu muille: "On mielenkiintoisimpiakin asioita"

Lue myös: Piilottiko Taylor Swift piiloviestin Brit Awards -lookiinsa? Fanit huomasivat viittaukset heti

Lähteet: CNN, Live Now from FOX / YouTube

Kilpailut

Uusimmat