Kuva: AOP

Dove Cameron julkaisi itkuisen kuvan - avautuu kamppailustaan identiteettikriisiä vastaan

20.05.2022 14:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Näyttelijä ja laulaja Dove Cameron kertoo kokevansa, että muun muassa some, peilit ja brändäys eivät ole optimaalisia mielenterveydelle.

Disneyn Descendants-elokuvasarjasta tunnetuksi tullut laulaja ja näyttelijä Dove Cameron, 26, julkaisi somessa surullisen kuvasarjan, jossa hän kyynelehtii peilin edessä. Cameron kertoo sekä yhdessä julkaisemassaan kuvassa että kuvatekstissä, mistä hänen surumielisyytensä johtuu. Cameron kiteyttää surun taustalla olevan identiteettikriisi, masennus ja dysforia.

”Olen kamppaillut paljon itseni kanssa viime aikoina”, Cameron aloittaa.

”Olen peittänyt peilejä ja tuntenut oloni vääräksi vaatteissani, jotka ennen tekivät minut onnellisiksi. Olen itkenyt paljon, joskus jopa kauhistuneena identiteetistäni ja omakuvastani”, Cameron jatkaa.

Cameron kertoo kokevansa, että muun muassa some, peilit ja brändäys eivät ole optimaalisia mielenterveydelle.

”Tämä on nykyaikainen ongelma, jota ei ole tarkoitettu ihmismielelle”, Cameron toteaa.

”Me kaikki ansaitsemme elää ilman taakkaa ja yhteiskunnallisesti luotua identiteettiä. Lisäksi me kaikki ansaitsemme elää ilman pahoinpitelyä ja vihaa. Minä olen tällä matkalla juuri nyt ja jaan tämän, jotta voimme kaikki tuntea olomme mukavammaksi keskusteluissa, jotka ovat hämmentäviä, ja jotta kykenemme navigoimaan jotain, mitä on vaikea pukea sanoiksi”, Cameron lisää.

”Minulle identiteetti ja minuus ovat aina olleet täysin vastakkain ja elämässäni on ollut tilaa vain yhdelle näistä kerrallaan. En ole koskaan onnistunut saamaan niitä kulkemaan käsikkäin, koska minulle on istutettu päähän syvä usko siihen, että se kuka olen on väärin, enkä saa olla minä. Tuntuu kuin minun pitäisi olla muuta kuin oma itseni, jotta minulle annettaisi lupa olla täällä”, Cameron jatkaa kuvatekstissä.

Cameron kertoo, että hänestä usein tuntuu siltä, ettei hänellä ole identiteettiä ollenkaan. Näyttelijä myös avautuu siitä, ettei ole varma pystyykö hän elämään työnsä pinnallisten vaatimusten kanssa. Näyttelijä myös painottaa, että hän on valmis elämään ilman taakkaa itsensä kanssa, mutta sekin vaatii paljon harjoitusta. Dove kuitenkin lisää loppuun olevansa toiveikas tulevaisuuden suhteen.

”Olen saanut toivoa sille, että se julkinen alusta, jossa minulla on ollut vaikea ottaa tilaa omana itsenäni, voi itse asiassa olla oikea kanava muutokselle, molemminpuoliselle tuelle, tutkimuksille ja turvallisuuden hakemiselle”, Cameron toteaa.

”On tilaa puhua asioista, jotka pelottavat meitä, ja niitä ei voida kaupallistaa. Ehkä ne paikat, jotka tuntuvat kaikkein epäinhimillisiltä ovatkin niitä inhimillisimpiä, jos me niin haluamme", Cameron lisää.

Cameronin viimeisintä hittiä Boyfriend on kuunneltu Spotifyssa jo yli 189 miljoonaa kertaa.

Cameronin koko somejulkaisun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Kuvankaunis Disney-näyttelijä jätti rintaliivit pois valkoisen topin alta - kuvilla tärkeä viesti

Lue myös: Nuori Disney-kaunotar puolustelee somen bikinikuvia - julkaisu kerää mielipiteitä

Lähteet: Instagram, E! News, Teen Vogue

Suosittelemme

Uusimmat