Kuva: 20th Century Studios / YouTube

Heimosoturit vastaan karmiva avaruusolento - Predator-elokuvasarjan esiosasta julkaistiin traileri

08.06.2022 22:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Esiosa sijoittuu aikaan 300 vuotta ennen Predator-elokuvan tapahtumia.

20th Century -elokuvastudio julkaisi 7. toukokuuta ensimmäisen kokonaisen trailerin tulevasta Prey-elokuvasta, joka on esiosa Predator-elokuvasarjalle. Esiosa sijoittuu aikaan 300 vuotta ennen Predator-elokuvan tapahtumia ja seuraa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansan komanssien selviytymistarinaa.

Yksi heimolaisista Naru on rohkea ja selviytymistaidoiltaan lahjakas, mutta yhtäkkiä hän joutuu puolustamaan kyläänsä ikoniselta avaruusolennolta, jolla on suuri metsästysvietti. Komanssit joutuvat keksimään keinon, miten he voivat kukistaa metsästäjän, jolla on edistyneellä teknologialla varustettuja aseita ja näkymättömyyskyky.

- Se tietää, miten metsästää ja minä tiedän, miten selviytyä, Naru sanoo trailerissa.

Narua näyttelee Amber Midthunder, 25, joka itse kuuluu Fort Peck Sioux -heimoon. Hänet tunnetaan parhaiten rooleistaan Legion - ja Roswell, New Mexico -sarjoista sekä Hell or High Water -elokuvasta. Tunnettua Predatoria tulee näyttelemään Dane DiLiegro, 33.

Lehdistötiedotteen mukaan Prey-elokuvantekijät halusivat antaa tarkan kuvan komansseista ja tuoda aitouden tason, joka pysyy uskollisina alkuperäiskansoille. Lisäksi elokuvan näyttelijät koostuvat melkein kokonaan alkuperäiskansojen edustajista.

Prey-elokuvan ohjaajana toimii Dan Trachtenberg, 41, joka on tunnettu muun muassa The Boys -sarjasta. Ohjaaja muistelee ScreenRant-julkaisussa, että elokuvaa suunnitellessa hän etsi selviytymistarinaa, joka voitaisiin esittää mahdollisimman vähin sanoin.

- Pohdin, että millaista päähenkilöä emme ole ennen nähneet elokuvissa. Silloin tajusimme tiimin kanssa, ettei meillä juuri ole ollut näin ison elokuvan pääroolissa amerikkalaista alkuperäiskansalaista. Komanssit olivat sen ajan hurjimpia sotureita ja luulen, että monet alkuperäiskansalaiset ovat usein olleet vain sivuosassa tai elokuvien pahiksia, Trachtenberg toteaa.

Lisäksi Trachtenberg kertoo, että elokuvan luova tiimi halusi hieman jättää Predatoria vähemmälle ja tehdä elokuvasta jännittävän ja mielenkiintoisen jo ennen kuin metsästäjäalieni astuu kuvaan. Vaikka Prey tuokin klassikkoelokuvasarjaan jotain uutta, niin ohjaajan mukaan luvassa on silti samaa Predator-tunnelmaa ja elementtejä, joita fanit rakastavat.

Prey julkaistaan Hulu-suoratoistopalvelussa 5. elokuuta ja se on myös tarjolla komanssien kielellä tai tekstityksellä. Elokuvan on tarkoitus tulla Suomeen Disney+-palveluun, mutta sen tarkkaa julkaisupäivää ei ole toistaiseksi paljastettu.

Elokuvan koko trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Top Gun: Maverick -elokuvantekijät haastettiin oikeuteen - "Aiomme puolustaa itseämme voimakkaasti"

Lue myös: Willy Wonkan suklaatehdas tuotiin todellisuuteen - makeassa kilpailussa kisataan suklaatehtaan omistuksesta

Lähteet: People, ScreenRant

Kilpailut

Uusimmat