Kuva: AOP

Kylie Minogue kommentoi hänen ja Kylie Jennerin välistä nimikiistaa - "Kyse oli vain liiketoiminnasta"

11.06.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Nimikaimojen välillä käytiin vuosien mittainen taistelu siitä, kuka saisi käyttää Kylie-nimeä omassa brändissään.

Laulaja Kylie Minogue, 54, on puhunut vuosien takaisesta oikeusmittelöstä kaimansa, tosi-tv-tähti Kylie Jennerin, 24, kanssa. Laulaja esti tuolloin lakiteitse Jenneriä rekisteröimään etunimensä tavaramerkiksi.

Watch What Happens Live -ohjelmassa fani esitti laulajalle kysymyksen, jossa tiedusteltiin Minoguen tuntemuksia taannoisesta tapauksesta.

- Siinä oli kyse ainoastaan liiketoiminnasta, laulaja naurahtaa.

- Katsos, kun minut nimettiin Kylieksi, niin olen tavannut tietääkseni vain yhden minua vanhemman henkilön, jota kutsuttiin samalla nimellä. Se on siis aika epätavallinen, Minogue kertoo ohjelmaa juontavalle Andy Cohenille.

Laulaja kertoo käyttäneensä vuosia brändinsä rakentamiseen, joten hänen oli parhaansa mukaan suojeltava sitä. Hän kuitenkin kertoo päässeensä sopimukseen Jennerin kanssa asiasta.

Ennen kuin Jenner julkaisi nykyään arviolta miljardin dollarin arvoisen kosmetiikkabrändinsä, Jenner haki etunimeään tavaramerkiksi vuonna 2014. Vähän ajan kuluttua Minogue jätti haasteen, jonka mukaan heidän yhteisen etunimensä käyttö tavaramerkkinä voisi aiheuttaa sekaannusta ja täten vahingoittaa laulajan brändiä.

Oikeustapauksessa todettiin vuonna 2016, että Minogue oli myynyt niin hajuvesiä, vaatteita kuin muitakin tuotteita, joita markkinoitiin nimellä Kylie. Laulaja on myös omistanut kylie.com -verkkotunnuksen elokuusta 1996 alkaen, eli ajalta ennen Jennerin syntymää.

Vuosien pallottelun jälkeen Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto hylkäsi Jennerin tavaramerkkihakemuksen. Tosi-tv-tähti lanseerasi myöhemmin kauneustuotteensa Kylie Cosmetics -tavaramerkillä.

Minogue lanseerasi vuonna 2019 oman kosmetiikkabrändinsä, joka kantaa nimeä Kylie.

Lue myös: Kylie Jenner hävisi oikeusjutun Kylie Minogueta vastaan - ei saa nimestään tavaramerkkiä

Lue myös: Salaisuus paljastui! Laulaja Kylie Minogue meni kihloihin lehtipomon kanssa

Lue myös: Kylie Jenner halusi tehdä nimestään tavaramerkin - kuuluisa nimikaima esti yrityksen

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat