Kuva: AOP / EPA-EFE

Billie Eilish kertoo tulleensa nuorena hyväksikäytetyksi: "Se voi tapahtua kenelle tahansa"

21.06.2022 12:15 - Riia Frost

Billie Eilish paljastaa vain, että hyväksikäyttö tapahtui hänen nuoruudessaan, mutta ei halua puhua kokemuksensa yksityiskohdista.

Laulaja-lauluntekijä Billie Eilish, 20, puhuu avoimesti traumatisoivasta kokemuksestaan, mistä hän on jo laulanut ainakin kahdessa kappaleessaan: hyväksikäytön uhriksi joutumisesta. Eilish paljastaa vain, että hyväksikäyttö tapahtui hänen nuoruudessaan, mutta ei halua puhua kokemuksensa yksityiskohdista.

- Tässä on kaikki nämä salaisuudet minusta ja epävarmuuteni, ja tässä on myös ne asiat, jotka haluan pitää itselläni, Eilish kiteyttää The Sunday Times -julkaisussa.

Eilishin kappaleessa Getting Older on sanat, joissa lauletaan: ”Ei ollut valintani tulla hyväksikäytetyksi”. Laulajalla on myös toinen kappale nimeltään Your Power, joka on viesti kaikille nuorten tyttöjen hyväksikäyttäjille.

”Hän sanoi, että olet sankari / Pelasit rooliasi / Mutta pilasit hänet vuodessa”, kappaleessa lauletaan.

Eilish myöntääkin, että Your Power -kappaleessa on yksi säkeistö, joka kertoo hänen omasta kokemuksestaan, mutta ei halua paljastaa tarkalleen, että mikä niistä.

- Loput kappaleesta kertoo monista muista asioista, joita olen todistanut, Eilish lisää.

Artisti kertoo, että hyväksikäytön uhriksi joutuminen muuttaa ihmistä ja saa kokemaan häpeää, koska henkilö kokee olevansa syyllinen tapahtuneeseen. 

- Tunnet olosi syylliseksi. Ikään kuin se olisi syytäsi, ja että olet itse aiheuttanut sen. Sitten toteatkin, että: ”Hetkinen, en minä tehnyt tätä, koska olin vasta lapsi”, Eilish kuvailee.

- Me syytämme itseämme ja myös itse tekijät syyttävät meitä, vaikkei meillä olisi mitään tekemistä tapahtuneen kanssa. Varsinkin siinä vaiheessa, kun olet nuori ja aivosi eivät ole vielä tarpeeksi kehittyneet, etkä erota oikeaa väärästä, Eilish lisää.

Eilish myös kertoo, mitä nuorten hyväksikäyttäjät usein hyödyntävät päästäkseen tavoitteeseensa.

- Usein ihmiset, joilla on tuo sairas aikomus, vaikuttavat ulkopuolelta todella viehättäviltä niin perheellesi kuin ystävillesi. Ja juuri sitä he käyttävät hyväkseen, Eilish korostaa.

Lopuksi Eilish toteaa, että aina oma, ystävien tai vanhempien valppaus ei voi estää ihmistä joutumasta hyväksikäytetyksi.

- Pahinta on, että se voi tapahtua kenelle tahansa. Sillä ei ole väliä, kuinka valppaita vanhempasi ovat, Eilish toteaa.

- Sillä ei ole merkitystä, miten viisas olet, tai millainen arviointikykysi on, se voi silti tapahtua sinulle, eikä se ole hallittavissasi, Eilish lisää.

Eilishin Your Power - ja Getting Older -kappaleet voit kuunnella alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa Your Power -musiikkivideon täältä.

Mikäli linkki ei näy, voit kuunnella Getting Older -kappaleen täältä.

Lue myös: Billie Eilish on eronnut - ex-poikaystävä otti kantaa pettämishuhuihin

Lue myös: Billie Eilish sanoo Touretten oireyhtymän olevan hänelle uuvuttavaa: "Ihmiset reagoivat nauraen"

Lähteet: Sky News

Kilpailut

Uusimmat