Kuva: AOP/Atte Kajova

Me Naiset: Lääkärin sanat havahduttivat Tuija Pehkosen: "Elämä on opettanut, ettei sitä voi käsikirjoittaa"

29.06.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Pehkonen järkyttyi työelämän epätasa-arvosta.

Toimittaja Tuija Pehkonen, 36, kertoo Me Naisten haastattelussa, että pitkään elämän ykkösprioriteetti oli työ. 33-vuotiaana Pehkonen kävi lääkärin vastaanotolla toiveenaan pakastaa munasoluja siiheksi, kunnes perheen perustamiselle koittaisi otollisempi ajankohta.

Mielessä painoivat muun muassa naisten asema työelämässä sekä pelko perheen perustamisen vaikutuksista työmahdollisuuksiin.

 - Ajattelin, että töitä kannatti takoa, kun rauta oli kuumaa. Minulle ajatus perheen saamisesta oli ihana, mutta riskit - kuinka se vaikuttaisi työhöni, tuntuivat isoilta ja pelottavilta tuolloin, Pehkonen kuvailee Me Naisille.

Vastaanotolla Pehkoselle kuitenkin selvisi, ettei lapsen hankinnan suhteen aikaa olisi enää loputtomasti. Sen kuuleminen keikautti hänen ajatusmaailmansa päälaelleen.

- Kun kuulin, ettei aikaa olisi loputtomiin, oli heti selvää, mikä oli tärkeintä. Huoli siitä, miten mahdollinen raskaus vaikuttaisi uraani, kutistui siinä hetkessä, Pehkonen muistelee.

Pehkosen ja hänen puolisonsa lumilautailija Eero Ettalan lapsi on pian kahden vuoden ikäinen. Pehkonen toivoo, että vielä tulisi päivä, kun raskausuutisen kertomista ei tarvitsisi jännittää töiden menettämisen pelossa. Hän myöntää, että joitakin työtilaisuuksia kieltämättä meni ohi suun, mutta päätöstään hän ei ole kuitenkaan katunut hetkeäkään.

- Elämä on todellakin opettanut, ettei sitä voi itse käsikirjoittaa tai aikatauluttaa eikä kaikkea hallita ja suunnitella valmiiksi, Pehkonen sanoo artikkelissa.

Lue myös: Tuija Pehkosen kuvapäivitys pienokaisensa kanssa sulatti seuraajien sydämet: "Just hyvä näin"

Lue myös: Me Naiset: Maria Veitolan työt loppuivat raskauteen - "Rohkeuteni ei riittänyt yrittämään toista lasta"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat