Kuva: AOP / EPA

Johnny Depp jätti vastauksen Amber Heardin pyyntöön tuomion kumoamisesta - "Hänellä ei ole perusteita"

12.07.2022 10:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Johnny Deppin ja Amber Heardin välisen oikeudenkäynnin jälkipuinti jatkuu.

Näyttelijä Johnny Deppin, 59, ja hänen entisen puolisonsa, näyttelijä Amber Heardin, 36, välisen kunnianloukkausoikeudenkäynnin jälkipuinti jatkuu.

Heard tuomittiin hiljattain maksamaan entiselle puolisolleen lähes kymmenen miljoonan euron edestä vahingonkorvauksia kunnianloukkauksen vuoksi. Heard haki kuitenkin hiljattain oikeuden päätöksen kumoamista vedoten siihen, että yksi valamiehistön jäsenistä olisi ollut eri henkilö kuin valamiehistöön oli alun perin kutsuttu. Deppin puoli vastustaa tuomion kumoamista.

Viihdesivusto E! Newsin saamien tietojen mukaan Deppin asianajajien mukaan Heardilla ja hänen asianajajillaan oli runsaasti aikaa tutustua valamiehistön tietoihin ennen huhtikuussa alkanutta oikeudenkäyntiä. Deppin asianajajat huomauttavat lisäksi, että kuuden viikon mittaisen oikeudenkäynnin aikana olisi ollut saatavilla ainakin kaksi varajäsentä, mikäli Heardin puoli olisí ollut halukas selvittämään nyt esiin nostettuja väitteitä väärästä valamiehistön jäsenestä.

Heard on pyytänyt tuomarilta oikeuden päätöksen kumoamista, sillä hänen mukaansa yksi valamiehistön jäsenistä oli eri henkilö kuin olisi kuulunut olla.

Heardin asianajajien mukaan valamiehistöstä koostetusta listauksessa erään jäsenen kerrotaan olevan 77-vuotias, mutta kyseisen henkilön kanssa samassa osoitteessa asuu toinen samanniminen henkilö, joka on 52-vuotias. Heardin puolen mukaan valamiehistössä oli osallisena talouden nuorempi henkilö.

- Henkilö, joka osallistui oikeudenkäyntiin, oli selvästi nuorempi henkilö. Näin ollen 52-vuotias henkilöä, joka istui kuuden viikon mittaisen oikeudenkäynnin ajan valamiehistössä, ei oltu koskaan kutsuttu valamiehistöön, asiakirjoissa todetaan.

Heardin asianajajien mukaan Heardilla on näin ollen siis oikeus vaatia uutta oikeudenkäyntiä.

Deppin puolen mukaan kiistanalaisena oleva valamiehistön jäsen on ollut pätevä toimimaan valamiehistössä. Deppin puoli myös huomauttaa, että niin tuomioistuin kuin myös molempien osapuolten asianajajat ovat tutkineet valamiehistön jäsenen muiden valamiesten tavoin. Lisäksi Deppin puoli huomauttaa, että Heardin heinäkuun 8. päivä jättämä hakemus oikeudenkäynnin mitätöinnistä jätettiin seitsemän päivää tuomioistuimen asettaman määräajan jälkeen.

"Vaikka Heard on ymmärrettävästi tyytymätön oikeudenkäynnin lopputulokseen, hänellä ei perusteita kumota valamiehistön päätöstä. Deppin mukaan tuomioistuimen tulisi hylätä Heardin oikeudenkäynnin jälkeiset aloitteet vähäpätöisinä", asiakirjoissa todetaan.

Valamiehistö totesi kesäkuun 1. päivä Heardin syyllistyneen kunnianloukkaukseen kirjoitettuaan vuonna 2018 The Washington Post -lehteen artikkelin, jossa hän väitti tulleensa pahoinpidellyksi parisuhteessaan. Vaikka Heard ei maininnut kirjoituksessaan Deppiä nimeltä, Heardin todettiin keksineen tarinan saadakseen positiivista julkisuutta ja edistääkseen uraansa.

Heard tuomittiin maksamaan entiselle puolisolleen vahingonkorvauksia lähes kymmenen miljoonan euron edestä. Depp puolestaan tuomittiin maksamaan Heardille vahingonkorvauksia lähes kaksi miljoonaa euroa.

Voit lukea aiemmin oikeudenkäynnistä kirjoitetut uutiset täältä.

Lue myös: Amber Heardin mukaan yksi valamiehistön jäsenistä oli väärä henkilö - vaatii uutta oikeudenkäyntiä

Lue myös: Amber Heard hakee tuomionsa kumoamista - "Hänellä on siihen erinomaiset perusteet"

Lue myös: Tuomari vahvisti Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynnin tuomion - päätös oikeustaistelulle

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat