Kuva: AOP

Kylie Jennerin lentokäytökselle kovaa kritiikkiä somessa - "Hän on yksi pahimmista"

20.07.2022 17:15 - Iiro Myllymäki

Kylie Jennerin yksityiskoneella on tehty jopa vain vartin pituisia lentoja. Somessa kauhistellaan tähden hiilijalanjälkeä.

Seurapiiritähti ja meikkimoguli Kylie Jenner, 24, on joutunut kovan ryöpytyksen kohteeksi yksityiskoneella lentelyn takia. Jenner jakoi juuri Instagramissa yhteiskuvan puolisonsa Travis Scottin, 31, kanssa kahden yksityislentokoneen välissä.

”Otetaanko minun vai sinun?” kuvatekstissä lukee.

Julkaisun pääsee katsomaan tästä linkistä.

Kommenttikentässä reaktiot ovat olleet jakautuneita. Siinä missä osa ihastelee pariskunnan äveriästä elämäntyyliä, monet ovat huomauttaneet yksityiskoneella lentelyn suurista hiilidioksidipäästöistä.

”Kumman koneella saastutamme maapalloa tänään?” irvaillaan yhdessä kommentissa.

”Miksi edes kierrätän?” toteaa toinen.

”Ja me muut käytämme paperisia pillejä”, on myös kommentoitu.

Netissä on kaivettu myös esiin Jennerin yksityiskoneen lentohistoriaa. Celebrity Jets -Twitter-tililtä käy ilmi, että Jennerin koneella tehtiin hiljattain vain 17 minuuttia kestänyt lento. BuzzFeed huomauttaa, että saman matkan autolla ajamiseen olisi mennyt vain 40 minuuttia.

Jos upotus ei näy, näet julkaisun täältä.

Ei ole tiedossa, oliko Jenner itse koneensa kyydissä kyseisellä matkalla. BuzzFeedin mukaan on kuitenkin tiedossa, että Jennerin kone on tehnyt useita alle 15 minuutin lentoja. Eräs heinäkuussa tehty lento kesti 12 minuuttia.

Transport & Environment -sivuston selvityksen mukaan yksityiskoneet ovat 5–14 kertaa saastuttavampia matkustajaa kohden kuin tavalliset reittilennot.

Myös Twitterissä Jennerin lentomatkustamista on kommentoitu pettyneeseen sävyyn.

”80 prosenttia ihmisistä ei ole koskaan matkustanut lentokoneella, ja samalla Kylie Jenner ottaa säännöllisesti kymmenen minuutin lentoja. Viimeisimmän viikon aikana hän oli viidellä lennolla, jotka olivat alle puolen tunnin pituisia, ja yksi niistä oli kolmeminuuttinen. Hänen hiilijalanjälkensä yhdeltä kymmenen minuutin lennolta on isompi kuin joidenkin ihmisten koko elämän aikana kerryttämä”, kirjoittaa eräs.

”Kylie Jenner on yksi pahimmista julkkiksista. Hän vain pröystäilee sillä, ettei välitä tippaakaan planeetastamme”, toinen kirjoittaa.

Lue myös: Kendall Jenner siskonsa raskaudesta: "Se oli kuin ehkäisykeino itselleni"

Lue myös: TikTokkaaja väittää videolla kuulleensa Kylie Jennerin vauvan huutavan - tosi-tv-tähti syyttää valehtelusta

Lähteet: BuzzFeed, Transport & Environment

Kilpailut

Uusimmat