Kuva: AOP

Ruotsalainen peliyhtiö osti oikeudet J.R.R. Tolkienin teoksiin - suunnitelmissa tehdä spin-off-elokuvia

19.08.2022 20:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Peliyhtiöjätin tiedottaja kertoo yrityksen olevan kiinnostunut tekemään spinoff-elokuvia ainakin viidestä tunnetusta Taru sormusten herrasta -hahmosta.

Middle-Earth Enterprises -yritys, jolla on oikeudet kirjailija J.R.R. Tolkienin teoksiin, on ollut jo jonkin aikaa myynnissä Saul Zaents Companyn toimesta. Yrityksellä on oikeudet muun muassa Tolkienin tunnettuihin Taru sormusten herrasta - ja Hobitti-teoksiin. Lisäksi Middle-earth Enterprises hallitsee immateriaalioikeuksia teosten elokuviin, video- ja lautapeleihin, tavaratuotteisiin, teemapuistoihin ja näyttämötuotantoihin.

Pitkään Amazon-suuryhtiön oletettiin ostavan kyseisen yrityksen, jotta se voisi rakentaa oman Keski-Maa-valtakuntansa. The Guardian -julkaisun mukaan kaupankäynnissä kävi kuitenkin toisin. Nimittäin ruotsalainen peliyhtiö Embracer Group on ostanut Middle-Earth Enterprises -yrityksen ja omistaa jatkossa oikeudet menestysteoksiin. 

Kaupan myötä Embracer Group saa itselleen oikeudet myös muihin Keski-Maahan liittyviin kirjallisiin teoksiin, joita hallitsevat Tolkien Estate ja HarperCollins. Peliyhtiö sanoo ostaneensa yrityksen, jotta se saisi avattua enemmän ”transmedian mahdollisuuksia”. Embracer Groupin tiedottaja kertoo, että yritys on esimerkiksi erittäin kiinnostunut tekemään tulevaisuudessa spin-off-elokuvia tunnetuista hahmoista.

- Ne perustuisivat J.R.R. Tolkienin kirjallisten teosten ikonisiin hahmoihin, kuten Gandalfiin, Aragorniin, Klonkkuun, Galadrieliin, Eowyniin ja moniin muihin. Lisäksi haluamme tarjota faneille uusia keinoja, joiden avulla he voivat kokea tämän fiktiivisen maailman tuotteiden ja muiden kokemuksien kautta, tiedottaja paljastaa.

Vaikka Amazon ei ostanutkaan yritystä, on suuryhtiö maksanut 250 miljoonaa dollaria, eli noin 247 miljoonaa euroa, saadakseen oikeudet tehdä Taru sormusten herrasta -esiosan nimeltään The Rings of Power. Kyseinen esiosasarja saa ensi-iltansa 2. syyskuuta Amazonin omistamassa Prime Video -suoratoistopalvelussa.

The Lord of the Rings: The Rings of Power -sarjan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Taru sormusten herrasta -sarjan showrunner oikaisi toimittajaa - "Juuret ovat Tolkienin kirjoissa"

Lue myös: Peter Jackson ei ohjaa Taru sormusten herrasta -sarjaa, koska hänet "ghostattiin" - Amazon perustelee

Lähteet: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat