Kuva: AOP

Hyllytetyn Batgirl-elokuvan ohjaajat yrittivät pelastaa materiaalin itselleen - kokivat karun tappion

25.08.2022 17:15 - Iiro Myllymäki

Toinen ohjaajista yritti nauhoittaa kohtauksia kännykällään, mutta ei päässyt käsiksi materiaaliin.

Elokuun alussa uutisoitiin, että Warner Bros. Discovery -tuotantoyhtiön Batgirl-elokuva on hyllytetty kokonaan. Elokuvassa oli tarkoitus nähdä näyttelijöinä muun muassa Leslie Grace, Michael Keaton ja Brendan Fraser.

Elokuvan ohjanneet Adil El Arbi ja Bilall Fallah ovat kertoneet yllättyneensä päätöksestä täysin. Nyt ohjaajat ovat kertoneet Skript-julkaisun haastattelussa, että he yrittivät pelastaa luomansa materiaalin saatuaan tietää elokuvan hyllyttämisestä. Tämä ei kuitenkaan onnistunut.

- Adil soitti minulle ja kehotti minua kuvaamaan kaiken puhelimellani. Menin serverille, ja kaikki oli blokattu. En päässyt mitenkään käsiksi elokuvaan. Mietimme vain, että helvetti soikoon. Emme saaneet itsellemme mitään Batmanin sisältäviä kohtauksia, Fallah sanoo.

Michael Keaton oli palannut elokuvassa Batmanin rooliin kolmen vuosikymmenen jälkeen, mutta hänenkään roolisuoritustaan ei tällä tietoa päästä koskaan näkemään.

Spekulaatiot ovat käyneet kuumana siitä, mistä syystä elokuva päätettiin sysätä sivuun. Alan sisäpiirilähteet ovat kertoneet, että kyse on todennäköisesti Warner Bros. Discoveryn uuden toimitusjohtajan David Zaslavin halusta vähentää kustannuksia. Ohjaajat ovat kertoneet, että hyllytyksessä ei ole kyse elokuvan laadusta.

- Warnerin tyypit kertoivat meille, että meissä ohjaajissa tai pääosanesittäjässä ei ole ongelmaa eikä kyse ole elokuvan laadusta. Meille kerrottiin, että kyse oli strategisesta muutoksesta. Yhtiöön on tullut uusi johto, ja he halusivat säästää rahaa, El Arbi sanoo.

Lue myös: Leslie Gracen tähdittämä Batgirl-elokuva hyllytettiin - projektiin käytettiin jo yli 68 miljoonaa

Lue myös: Leslie Grace rikkoo hiljaisuutensa liittyen hyllytettyyn supersankarielokuvaan: "Batgirl ikuisesti!"

Lähteet: Metro, Collider

Kilpailut

Uusimmat