Kuva: AOP

Keshan ja Dr. Luken oikeudenkäynti lähestyy - nyt artisti väittää musiikkituottajan viivästyttäneen prosessia

31.08.2022 19:45 - Riia Frost

Kesha syyttää Dr. Lukea seksuaalisesta väkivallasta ja pahoinpitelystä, kun taas musiikkituottaja syyttää laulajaa kunnianloukkauksesta.

Muusikko Keshan, 35, ja musiikkituottaja Dr. Luken, 48, oikeudenkäynnin on tarkoitus alkaa helmikuussa 2023 New Yorkissa. Kesha syytti musiikkituottajaa vuonna 2014 seksuaalisesta väkivallasta ja pahoinpitelystä. Lisäksi Kesha väitti myös, että Dr. Luken väkivaltainen käytös johti artistin syömishäiriön kehittymiseen. Keshan syytöksien jälkeen Dr. Luke haastoi laulajan oikeuteen kunnianloukkauksesta samana vuonna.

Nyt Kesha syyttää musiikkituottajaa ja tämän lakitiimiä oikeudenkäynnin viivästyttämisestä. Keshan lakitiimi väittää, että Dr. Luke ja hänen asianajajansa olisivat viivytelleet ja torjuneet Keshan useat yritykset nopeuttaa tiedotusten määräaikoja, jotta he saisivat suulliset lausunnot artistin tekemiin valituksiin. Laulajan asianajaja Leah Godesky jätti tiistaina valituksen, jossa hän ilmaisee huolensa siitä, että vireillä olevat valitukset jäisivät käsittelemättä vastapuolen tiimin viivästysyritysten vuoksi.

”Kesha haluaa, että oikeudenkäynti pysyy aikataulussa, eli se alkaisi 20. helmikuuta 2023. Ei pelkästään, jotta hän saisi haettua itselleen oikeutta, vaan myös, jotta hän voisi jättää tämän kaiken taakseen ja jatkaa elämässään eteenpäin”, Godesky sanoo Rolling Stone -julkaisun haltuun ottamassa valituksessa.

”Kesha on tehnyt kaikkensa taatakseen, että oikeudenkäynti pysyy aikataulussa, ja hän pyrkii nopeuttamaan käsittelyä hovioikeudessa. Dr. Luke on estellyt häntä joka kerta”, Godesky lisää.

Yksi Keshan vireillä olevista valituksista koskee tuomiota, jonka mukaan Dr. Luke on yksityishenkilö, mikä tarkoittaa, että musiikkituottajan on vain todistettava Keshan toimineen huolimattomasti syytöstensä suhteen. Keshan toinen valitus taas koskee päätöstä, jossa todetaan, että mikäli artisti voittaa oikeustaistelun, hän ei voi nostaa vastakannetta Dr. Lukea vastaan saadakseen korvauksen oikeuskuluihinsa. Kesha haluaa valituksiensa avulla kumota kyseiset tuomiot.

Dr. Luken pääasianajaja sanoi kirjeessään, että hänen asiakkaansa on valmis vapaaehtoisesti aloittamaan oikeudenkäynnin. Godesky kuitenkin toteaa, ettei oikeudenkäynti voi edetä ennen kuin heidän jättämänsä valitukset on käsitelty.

”Oikeudenkäyntiin eteneminen olisi sekä puolue- että oikeusresurssien tuhlausta, kun on erittäin suuri riski, että uutta oikeuskäsittelyä vaadittaisiin heti”, Godesky toteaa.

”Vireillä olevien valitusten käsittely on tärkeää ennen kuin oikeudenkäynti voidaan aloittaa”, Godesky korostaa.

Dr. Luken asianajajat vastaavat lausunnossaan Keshan lakitiimin väitteisiin ja sanovat puolustuksekseen, että vastapuoli olisi syypää oikeudenkäynnin viivästymiseen.

”Keshan asianajajat ovat viivästyttäneet oikeuskäsittelyä vuosia tekemällä jatkuvasti perusteettomia valituksia, jotka on hylätty kerta toisensa jälkeen. Jos asiaa ei käsitellä helmikuussa, johtuu se yksinomaan siitä, että Keshan asianajajat päättivät jälleen tehdä lisää valituksia”, lausunnossa lukee.

Kesha ja Dr. Luke eivät ole toistaiseksi kommentoineet oikeustaisteluaan. Kesha julkaisi vuonna 2017 Praying-kappaleen, jossa hän lähettää viestin Dr. Lukelle, jonka laulaja sanoo pahoinpidelleen häntä. Kyseisen hittikappaleen voit kuunnella alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Kesha valloittaa uuden alueen ja julkaisee oman kummitusjahtisarjan: "Ette halua jättää tätä väliin"

Lue myös: Kesha puhuu seksuaalisuudestaan Pride-julkaisussaan: "En oikein tiedä, mitä olen"

Lähteet: Rolling Stone, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat