Kuva: Netflix / YouTube

Huijariperijättären entinen ystävä haastoi Netflixin oikeuteen Inventing Anna -sarjan vuoksi

02.09.2022 12:15 - Riia Frost

Williamsin mukaan häntä kuvailtiin sarjassa ahneeksi, hienostelevaksi, epälojaaliksi, pelkurimaiseksi, manipuloivaksi ja opportunistiseksi henkilöksi.

Huijariperijätär Anna Sorokinin, 31, tarinan pohjalta tehty Netflix-sarja Inventing Anna ei miellyttänyt rikollisen entistä ystävää kirjailija Rachel DeLoache Williamsia, 34. Kirjailija ja valokuvaaja väittää Netflixin antaneen hänestä väärän kuvan hittisarjassaan ja on siksi päättänyt ryhtyä oikeudellisiin toimenpiteisiin.

"Netflix ei pelkästään julkaissut fiktiivistä tarinaa, vaan myös hoiti tehokkaasti huijarinaisen PR:ää ja laittaa rahaa hänen taskuunsa", Williams sanoo hänen kirjoittamassaan artikkelissa.

Williamsin mukaan häntä kuvailtiin sarjassa ahneeksi, hienostelevaksi, epälojaaliksi, pelkurimaiseksi, manipuloivaksi ja opportunistiseksi henkilöksi. Kyseisestä kuvailusta johtuen Williams kertoo saaneensa lukuisia uhkaavia viestejä siitä lähtien, kun sarja nousi suureksi hitiksi.

Williams jätti kanteen maanantaina 29. elokuuta. Kyseisessä kanteessa Williams kiistää hyödyntäneensä Sorokinia ottamalla häneltä vastaan kalliita lahjoja. Lisäksi Williams sanoo, että sarjassa on kohtauksia, jotka eivät ole totuudenmukaisia. Yhtenä esimerkkinä Williams nostaa kohtauksen, jossa hän olisi hylännyt Sorokinin Morocossa, kun tämä oli pulassa ja yksin. Williams kiistää myös, että hän olisi valehdellut ystävilleen salaamalla auttaneensa poliiseja Sorokinin vangitsemisessa.

”Todellisuudessa hän ei koskaan sanonut niitä asioita. Tämä toiminta perustuu siis tiukasti väittämiin, jotka ovat todistettavasti vääriä, ja joita hän ei koskaan antanut”, kanteessa sanotaan.

Williamsin asianajaja Alexander Rufus-Isaacs kertoo E! News -julkaisussa, miksi he ovat päättäneet haastaa Netflixin oikeuteen.

- Meidän täytyi jättää kanne, koska Netflix käytti Rachelin oikeaa nimeä ja elämäkerrallisia yksityiskohtia ja sai hänet vaikuttamaan kamalalta henkilöltä, jota hän ei ole, Rufus-Isaacs sanoo.

- Hänen maineensa vahingoittaminen olisi voitu välttää, jos Netflix olisi käyttänyt hänestä keksittyä nimeä ja erilaisia yksityiskohtia. He tekivät niin monen muun hahmon kohdalla, mutta mikseivät hänen? Rufus-Isaacs lisää.

Kanteessa vaaditaan valamiehistön oikeudenkäyntiä sekä määrittelemättömiä vahingonkorvauksia. Lisäksi kanteessa pyydetään määräystä, jonka myötä Netflixin täytyisi editoida Williams pois sarjasta sekä poistaa häntä herjaavat materiaalit. Netflix ei ole toistaiseksi kommentoinut syytettä tai Williamsin vaatimuksia.

Sorokin esitti vuosina 2013-2017 olevansa saksalainen perijätär ja huijasi monia valheensa avulla. Hän onnistui petkuttamaan niin pankkeja, hotelleja kuin ystäviään yhteensä satojentuhansien dollareiden edestä. Sorokin tuomittiin vuosien vankeuteen mittavan varkauden yrityksestä, toisen asteen varkaudesta ja palveluvarkauksista. Williams on kertonut oman versionsa tapahtumista My Friend Anna: The True Story of a Fake Heiress -kirjassaan, joka julkaistiin vuonna 2019.

Inventing Anna -sarjan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Inventing Anna -sarjan inspiroinut huijari haluaa tehdä jotain laillista: "Toivottavasti saan mahdollisuuden"

Lue myös: 10 mieltä painavaa kysymystä huijariperijättären tarinasta - oikea Anna Delvey kommentoi sarjaa

Lähteet: Sky News

Kilpailut

Uusimmat