Kuva: Yellow Film & Tv/ Perttu Saksa

Kahden suomalaisen menestysurheilijan tarina nähdään elokuvana - pääosassa Aikuiset-tähti

13.09.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuvassa matkataan ympäri maailmaa.

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpien juoksijoiden tarina ruumillistuu pian valkokankaille, sillä Paavo Nurmen ja Ville Ritolan elämästä ja urasta on tekeillä pitkä elokuva. Keskenään juoksijat olivat toistensa pahimpia kilpakumppaneita.

Ritolana elokuvassa nähdään komediasarja Aikuisista tuttu Miro Lopperi sekä Nurmen roolissa Olli Riipinen. Muita keskeisiä rooleja esittävät muun muassa Satu Tuuli Karhu ja Antti Lang.

Elokuva sijoittuu kauas historiaan, 1920-luvun Suomeen. Matkan varrella vieraillaan kuitenkin olympialaisissa myös New Yorkissa, Pariisissa ja Amsterdamissa. Myös ensi-ilta ajoittuu osuvasti seuraavaan olympiavuoteen eli vuoteen 2024. Elokuvan kuvaukset alkavat tänä syksynä Turussa.

Elokuvaa tuottavat Jarkko Hentula ja Marko Talli kuvailevat, että menneiden vuosikymmenten herättäminen henkiin uskottalla tavalla ei ole ihan yksinkertainen haaste.

"Mestari ja haastaja on ollut meille monivuotinen intohimoprojekti. Vuosisadan takaisen Suomen, New Yorkin ja kaksien olympialaisten herättäminen henkiin tavalla, jota suomalaisessa elokuvassa ei ole aiemmin nähty on kunnianhimoinen haasteemme" , tuottajat kuvailevat tiedotteessa.

Lue myös: Jääkiekkoilijalegendasta kertovan elokuvan traileri julki - synkkä tarina perustuu tositapahtumiin

Lue myös: Odotetun Kikka!-elokuvan traileri on julkaistu - katso, mitä on luvassa

Kilpailut

Uusimmat