Kuva: Mikko Räsänen

Iskelmän juontaja Jenni Haapala päätyi radiotyöhön kisavoiton kautta - kiinnostus mediaa kohtaan heräsi jo lapsena

05.11.2022 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Radiotyön lisäksi Haapalan elämästä löytyy monia ihania asioita. Juontaja esimerkiksi menee ensi vuonna naimisiin.

Radiokanava Iskelmällä keskipäiviä juontaa tällä hetkellä 31-vuotias Jenni Haapala.

Oulusta kotoisin oleva radiojuontaja aloitti työnsä mediamaailmassa vuonna 2015 ja hän tuttu muun muassa Kissin ja NRJ:n taajuuksilta. Haapala kertoo Voice.fi:lle, että radio on hänen unelmiensa työ.

- Oon ollut aina kiinnostunut media-alasta. Ihan pienestä pitäen oon tuijotellut telkkaria ja miettinyt, miten ne oikein ne ohjelmat tekee ja sama homma on ollut myös radion kanssa. Oon miettinyt, että mitä oikein tapahtuu, kun jonkun puhe kuuluu auton radiosta. Minkälainen tyyppi siellä äänen takana on ja minkälaisessa paikassa siihen mikrofoniin oikein puhutaan?

- Radiokouluun hain ja pääsin vuonna 2013 ja kesällä 2015 päädyin kisavoiton kautta juontamaan The Voicen aamua Tuottaja Jääskeläisen kanssa. Siitä asti oon ollut radiossa töissä, ensin Kissillä ja viimeiset pari vuotta NRJ:llä ennen tätä Iskelmän pestiä.

Radiotyön lisäksi juontajan elämästä löytyy monia ihania asioita. Haapala esimerkiksi menee ensi vuonna naimisiin. 

- Elämässä mut tekee onnelliseksi mun läheiset, livemusiikki, festarit, matkustaminen, luonto, hyvä ruoka ja viini, lista on aika loputon! Tällä hetkellä mun onnea lisää hääjärjestelyt, meen ensi vuonna naimisiin! 

Haapala sanoo, että on kasvanut iskelmän ja suomalaisen musiikin parissa.

- Kaikki lapsuuden lomareissujen automatkat kuunneltiin Iskelmää ja pienenä muistan laulaneeni Spice Girlsin lisäksi Laura Voutilaista ja Anna Erikssonia omassa huoneessa jossain äidin korkkareissa. Nyt vanhemmitenkin omilta soittolistoilta on jo vuosia löytynyt Vesalan, Kaija Koon ja Lauri Tähkän kaltaisia artisteja. Sytyn kappaleista, joiden sanoitukset ymmärrän ja joita pystyy laulamaan mukana. Ehkä siitäkin syystä kotimainen musiikki on aina ollut lähellä sydäntä.

Millä kappaleella Haapala kuvailisi elämäänsä tällä hetkellä? Häähumun vuoksi varsinkin eräs biisi on sydäntä lähellä. 

- Tämä oli vaikea! Toki Lauri Tähkän Morsian näillä hääsuunnittelijan aivoilla tulee mieleen, mutta jos sanoitusten puitteissa ja kappaleiden nimien perusteella mietin omaa mielenmaisemaa, niin Vesalan Älä tuu droppaa mun tunnelmaa kuvastaa elämäntyyliäni iloisten asioiden ja positiivisen elämänasenteen parissa. Lauri Tähkän uusimman albumin nimikkokappale Kaikella on tarkoitus puhuttelee myös, koska uskon siihen, että kaikki tapahtuu jostain syystä ja asiat myös järjestyvät aina.

Kuuntele Haapalan juontamaa Iskelmän keskipäiväohjelmaa arkisin kello 10-14.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Nakukuvan julkaisseesta suomalaisjuontajasta tehtiin biisi - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat