Kuva: AOP

Dua Lipan huhuttiin esiintyvät Qatarin jalkapallon MM-kisoissa - artisti katkoi huhuilta siivet

15.11.2022 08:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Artistin mukaan hänen esiintymisestään jalkapallon MM-kisoissa on liikkunut huhuja.

Artisti Dua Lipa, 27, kiistää väitteet, että häntä olisi pyydetty esiintymään Qatarissa järjestettävissä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa.

Laulaja vaati Instagram-tarinassaan maata pitämään lupauksensa ihmisoikeuksien täyttämisestä, jotka se antoi tullessaan valituksi kansainvälisen jalkapallokilpailun isäntämaaksi. MM-kilpailut alkavat 20. marraskuuta.

"Tällä hetkellä on paljon spekulaatioita siitä, että esiintyisin MM-kilpailujen avajaisissa Qatarissa. En esiinny, enkä ole koskaan ollut mukana neuvotteluissa esiintymisestäni", artisti kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Artisti toteaa julkaisussaan kyllä seuraavansa kisoja pitkän matkan päästä ja kannustavansa kotimaataan Englantia.

Avajaisissa tiedetään esiintyvän eteläkorelaisyhtye BTS:än laulaja Jungkook.

Qatar valittiin vuoden 2022 MM-kisojen isäntämaaksi vuonna 2010. Valinnan myötä siitä tuli ensimmäinen Lähi-idän valtio, joka on isännöinyt jalkapallon MM-kisoja. Valinta on herättänyt kuitenkin kritiikkiä, sillä valtiota syytetään korruptiosta ja väärinkäytöksistä siirotyöläisiä kohtaan. Siirtotyöläisiä on palkattu muun muassa rakentamaan stadioneita tapahtumaa varten.

USA Todayn mukaan valtaosa siirtotyöläisistä on tuotu Afrikan ja Aasian maista. Julkaisun mukaan työntekijöiden palkanmaksuissa on ollut puutteita ja työskentelyolosuhteet eivät ole turvalliset. Julkaisun mukaan rakennustyöt ovat aiheuttaneet tuhansia kuolemantapauksia.

Lue myös: Suomalaisopettaja Qatarissa: Meille itsestäänselvää asiaa ei arvosteta muualla

Lue myös: Lentoyhtiön uudistus herättää ristiriitaisia tunteita: Kertoo etukäteen millä istumapaikoilla on vauvoja

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat