Kuva: AOP

Helena Bonham Carter osoittaa tukensa J.K. Rowlingille ja Johnny Deppille - sanoo suorat sanat cancel-kulttuurista

29.11.2022 15:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijän mielestä transfobiasta syytetyn Rowlingin kritisointi on mennyt liian pitkälle.

Näyttelijä Helena Bonham Carter, 56, osoittaa tuoreessa haastattelussa tukensa Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingille, 57, ja näyttelijäkollega Johnny Deppille, 59. Bonham Carter esittää The Sunday Timesin haastattelussa näkemyksiään muun muassa cancel-kulttuurista.

Bonham Carter näytteli Rowlingin kirjoihin perustuvassa Harry Potter -elokuvasarjassa Bellatrix Lestrangea. Hän puolustaa transfobiasyytöksiä laajasti kohdannutta Rowlingia.

- Se on kamalaa, täyttä potaskaa. Mielestäni hän on joutunut vainon kohteeksi. Ihmisten tuomitsevuus on mennyt äärimmäisyyksiin. Hänellä on oikeus mielipiteeseensä, Bonham Carter sanoo.

J.K. Rowling (kuva: AOP)

Näyttelijä nostaa esiin Rowlingin aiemman paljastuksen siitä, että tämä on seksuaalisen väkivallan uhri. Hän uskoo, että tämä vaikuttaa kirjailijan ulostuloihin.

- Kaikilla on oma traumahistoriansa ja kaikki muodostavat mielipiteensä tuosta traumasta käsin. Ihmisten kipua pitää kunnioittaa. Ei kaikesta tarvitse olla samaa mieltä. Se olisi hullua ja tylsää. Hän ei sano asioitaan aggressiivisesti, vaan hän puhuu omasta kokemuksestaan, Bonham Carter sanoo.

Rowling on perustellut sukupuolipoliittisia näkemyksiään muun muassa naisten turvallisuuden puolustamisella.

Bonham Carter puhuu haastattelussa myös Johnny Deppistä, jonka kanssa hän on näytellyt useissa elokuvissa, kuten Sweeney Todd – Fleet Streetin paholaisparturi ja Jali ja suklaatehdas. Aiemmin tänä vuonna Depp kohtasi ex-vaimonsa Amber Heardin oikeudessa, missä puitiin kaksikon toisilleen kohdistamia kunnianloukkaussyytöksiä. Depp voitti kuusi viikkoa kestäneen oikeudenkäynnin. Valamiehistön mukaan Heard syyllistyi Deppin kunnianloukkaukseen ja tämän vuoksi Heard määrättiin maksamaan Deppille noin 10,6 miljoonaa euroa. Tosin myös osa Heardin kunnianloukkaussyytteistä hyväksyttiin ja Depp maksaa tuomion mukaan Heardille kaksi miljoonaa euroa vahingonkorvauksia.

Johnny Depp (kuva: AOP)

Bonham Carterin mielestä Depp onnistui puhdistamaan maineensa oikeudenkäynnin myötä. Hän uskoo Deppin kärsineen väkivaltasyytösten kohdalla siitä, että monet hyppäsivät Me Too -liikkeen kelkkaan kyseenalaistamatta asioita. Bonham Carter sanoo haastattelussa myös suorat sanat cancel-kulttuurista, jossa väärinkäytöksiin syyllistyneiksi katsottuja ihmisiä pyritään saattamaan vastuuseen ja joissain tapauksissa epäämään esimerkiksi työmahdollisuuksia.

- Ei ihmisiä voi asettaa kieltolistalle. Vihaan cancel-kulttuuria. Siitä on tullut hysteeristä. Se on mennyt noitavainoksi, jossa on kyse ymmärryksen puutteesta, Bonham Carter toteaa.

Lue myös: Voldemort-näyttelijä Ralph Fiennes puolustaa J.K. Rowlingia transfobiasyytöksiltä: "Ymmärrän, mitä hän ajaa takaa"

Lue myös: Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynnistä tehtiin jo elokuva - trailerille yksimielinen tuomio

Lähteet: CNN, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat