Kuva: AOP

Julianne Mooren käskettiin 'yrittää näyttää kauniimmalta' - "En tiennyt, pystyisinkö"

15.01.2023 10:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä Julianne Moore muistelee Hollywoodin kovia ulkonäköpaineita.

Oscar-palkittu näyttelijä Julianne Moore, 62, muistelee Sunday Timesin haastattelussa, kuinka Hollywoodin kauneusihanteet ovat menneisyydessä vaikuttaneet häneen.

- Eräs elokuva-alalla toimiva henkilö sanoi minulle, että 'sinun pitäisi yrittää näyttää kauniimmalta', Moore muistelee.

- Vastasin, etten tiennyt, pystyisinkö, näyttelijä jatkaa.

Mooren mukaan elokuvateollisuus on ala, johon "liittyy fyysisyyttä", mutta näyttelijän mielestä kauneus on subjektiivista.

- Punaiset hiukseni saivat minut kokemaan itseni ulkopuoliseksi nuoruudessani. Punatukkaisia on kaksi prosenttia maailman väestöstä. Kukaan ei halua tuntea kuuluvansa vähemmistöön, varsinkaan pienenä lapsena, Moore selittää.

Hän kuitenkin toteaa oppineensa näkemään ainutlaatuisuutensa vahvuutena.

- Hiukset ja pisamani ovat osa identiteettiäni.

Moore myöntää kuitenkin haastattelussa, että osa hänestä toivoisi kuitenkin edelleen olevansa ruskettunut vaaleaverikkö.

Moore on puhunut aiemminkin Hollywoodin ulkonäköpaineista. Vuonna 2021 Moore kertoi As If -lehden haastattelussa ajatuksistaan, mitä tulee termiin "ikääntyä arvokkaasti." Hänen mukaansa termi sisältää paljon tuomitsemista.

- Onko mahdollista ikääntyä epäarvokkaasti? Meillä ei ole vaihtoehtoja. Kenelläkään ei ole ikääntymisen suhteen vaihtoehtoja, joten ei voi olla positiivinen tai negatiivinen asia, se vain on. Se on luonnollinen osa ihmisyyttä, joten miksi puhumme siitä kuin se olisi jotain, jota voimme hallita, Moore kommentoi lehden haastattelussa.

Moore palkittiin vuonna 2014 parhaan naispääosan Oscar-palkinnolla roolistaan elokuvassa Edelleen Alice. Hän on myös ollut ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi elokuvista Jutun loppu, Kaukana taivaasta, Boogie Nights sekä Tunnit.

Lue myös: Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä Julianne Moore hehkuu: pukeutui vuoden trendikkäimpään asuun

Lue myös: "Nainen, jolla ei ole ikää" - pian 60 vuotta täyttävä Julianne Moore säteilee kansikuvassa

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat