Kuva: AOP

Taylor Lautner avautuu Twilightin aiheuttamista ulkonäköpaineista - "Se satutti minua"

05.02.2023 09:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Lautner haluaa myös muistuttaa, että henkinen hyvinvointi on kaikista arvokkainta.

Näyttelijä Taylor Lautner, 30, nousi maailmanmaineeseen Twilight-elokuvasasarjasta, jossa hän näytteli ihmissusi Jacob Blackin roolin. Elokuvasarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2008 ja viimeinen osa vuonna 2012. Nyt vuosia myöhemmin näyttelijä on avannut kokemuksiaan ulkonäköpaineista, joita hänelle elokuvien myötä syntyi. 

- Kun näyttelin elokuvissa 16-vuotiaasta parikymppiseksi, hahmoni oli tunnettu siitä, että hän ottaa paitansa pois joka toinen sekunti. En tiennyt tuolloin, että se vaikutti ja vaikuttaisi kehonkuvaani tulevaisuudessa, mutta nyt kun katson taaksepäin, niin totta kai se vaikutti, näyttelijä sanoo. 

Lautner kertoo saaneensa lisää painoa ensimmäisen ja seuraavan elokuvan välillä, sillä hän treenasi kovaa rooliaan varten. Lihaksikkaan kehon ylläpitäminen vaati kuitenkin todella paljon ja Lautner kertoo treenanneensa Twiligtin aikoihin kuusi kertaa viikossa useita kertoja päivässä. Kun kuvaukset lopulta tulivat päätökseensä, ei kuntosali enää houkutellutkaan kovien treenikausien jälkeen.

- Mitä tapahtuu, kun et enää halua mennä salillle? Alat menettämään lihasta. Kehoni alkoi muuttua tavallisemmaksi.  

Kun Lautnerin ulkonäkö alkoi muuttumaan elokuvasarjan jälkeen, alettiin myös netissä asiaan kiinnittää huomiota. 

- Muistan, että oli vaikeaa, kun siitä alkoi ensimmäisiä kertoja näkemään netissä juttuja. Olin kuvaamassa elokuvaa Run The Tide ja hahmoni ei ollut mikään kehonrakentaja tai muutenkaan lihaksikas mies millään tavoin. Luulin, että näytin ihan hyvältä. 

- Minusta laitettiin vierekkäin paidattomia kuvia, joissa toisessa olen tuon kyseisen leffan yhdessä kohtauksessa ja toisessa olen Twilightin Eclipse-elokuvassa ja sitten minua verrattiin tyylillä, "vau, hän on alkanut rapistumaan". Mietin, että "oho, olenko todella?". Nuo kuvat jatkoivat kiertämistä netissä vuosien ajan ja se satutti minua, Lautner muistelee. 

Näyttelijä muistuttaakin, ettei onnellisuutta kannata rakentaa kehon ympärille, vaan tärkeää on se, että voi henkisesti hyvin ja löytää arvokkuuden tunteita muistakin asioista. 

- Kehosi voi näyttää uskomattomalta, mutta jos et voi henkisesti hyvin, ei sillä ole mitään väliä, koska se voi kääntyä sinua vastaan. Älä etsi onnea siitä, miltä kehosi näyttää, Lautner muistuttaa. 

Lue myös: Twilight-tähti Taylor Lautner meni naimisiin

Lue myös: Twilight-tähden kihlattu fanitti miehensä vastanäyttelijää - "Hän oli Team Edward"

Lue myös: Jenna Ortega reagoi alkuperäisen Wednesday-näyttelijän kuolemaan kauniilla päivityksellä

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat