Kuva: AOP / Kimmo Brandt

UMK-voittaja Käärijälle tipahtelee naisilta alastonkuvia somessa, kertoo mielipiteensä: "Se enemmän naurattaa"

28.02.2023 17:15 - Iiro Myllymäki

Käärijä ottaa saamansa seksiviestit ja treffipyynnöt huumorilla.

Käärijän koko haastattelun voi kuunnella alta tai Podplaysta tästä linkistä.

Käärijä on noussut likipitäen tuntemattomuudesta koko kansan huulille Uuden musiikin kilpailun ansiosta. Viime lauantain finaalissa artisti voitti UMK:n ylivoimaisella pistesaaliilla, ja seuraavaksi hän vie Cha Cha Cha -esityksensä Euroviisuihin. Kilpailu järjestetään toukokuussa Britanniassa Liverpoolissa.

Käärijä-nimen takana on 29-vuotias vantaalainen Jere Pöyhönen. Suosion äkillisessä kasvussa on paljon sulateltavaa, vaikka mies osasikin odottaa UMK-voittoa heti alusta asti. Hän uskoi täysillä Cha Cha Cha -kappaleeseensa, jossa yhdistellään ilakoivasti teknoa, raskasta rokkia ja poppia ja esitetään tarina ihmisestä, joka vapautuu tanssilattialla kumottuaan piña colada -drinkkejä.

Somessa hölmöilevä ja haastatteluissa sympaattisesti puhuva Käärijä on herättänyt paljon ihastusta suomalaisissa myös persoonana. Kaikesta huomaa, että mies ei ota itseään liian vakavasti. Usein paidattomana esiintyvä Käärijä uhkuu itsevarmuutta, ja sosiaalisessa mediassa jotkut ovat nostaneet miehen jopa seksisymbolin asemaan. Esimerkiksi viestipalvelu Jodelissa monet ovat jopa fantasioineet Käärijästä seksuaalisessa mielessä. Tämä huvittaa Käärijää itseään.

- Hemmetti, makee homma. Mikäs siinä. Tuohan on positiivinen juttu, jos jengi puhuu tuolla tavalla. Otan tuon myös huumorilla. Ei minulla nouse kusi hattuun noista kommenteista, Käärijä sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Käärijä kertoo, että häntä on myös suoraan lähestytty sosiaalisessa mediassa tällaisella läähättävällä agendalla.

- On lähestytty hyvin paljon siihen nähden, mitä se on aiemmin ollut.

Mies on vastaanottanut muun muassa alastonkuvia tuntemattomilta somessa yksityisviesteillä. Tähänkin hän suhtautuu huumorilla.

- Se enemmän naurattaa. Ei siksi, että niissä ihmisissä olisi jotain vikaa tai en tykkäisi siitä, vaan naurattaa se, miten ihmiset kelaavat, että tuolla tavalla pystyy lähestymään, Käärijä sanoo.

Käärijä ei julkisuudessa kommentoi parisuhdestatustaan.

Käärijä otti UMK:ssa ylivoimaisen voiton. (kuva: AOP / Kimmo Brandt)

Alastonkuvia on tullut sekä mies- että naisoletetuilta ihmisiltä.

- Naisilta on tullut enemmän alastonkuvia ja hehkutusviestejä, ja miehiltä on tullut enemmän treffipyyntöjä, Käärijä sanoo ja nauraa.

Joihinkin viesteihin Käärijä on jopa vastannut. Tosin tällä hetkellä hänelle tulee niin paljon yhteydenottoja, ettei hän juuri kykene lukemaan saamiaan viestejä. Käärijän somessa pyörii Jere Pöyhösen luoma hahmo, ja tällaisena hölmönä hahmona hän on myös vastannut treffipyyntöihin.

- Olen pilke silmäkulmassa vastannut joillekin, ja toivon, että ihmiset ottavat sen huumorilla. Mikäs siinä, jos ihmiset lähestyvät asiallisesti ja kysyvät, lähdenkö kahville. Minusta tuossa ei ole mitään väärää.

Käärijä painottaa, että hänen somejulkaisujensa perusteella ei kannata luoda päähänsä fantasioita.

- Pitää ymmärtää, että olen hahmo tuolla. En ole tuollainen oikeasti arjessa. Eivät he saisi sitä tyyppiä, vaan he saisivat ihan toisen tyypin, Käärijä toteaa.

Käärijä kilpailee Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa toukokuun 9. päivä. Suomi on tällä hetkellä yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista. Käärijän lavashow’sta ja UMK-voiton jälkeisistä mietteistä pääset lukemaan tästä artikkelista.

Käärijän koko haastattelun voi kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa mies kertoo muun muassa, miten UMK:n mielipiteitä jakanut lavashow syntyi ja mikä on tarina hänen Rammstein-tatuointinsa takana.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Käärijän "härski" UMK-voittoesitys oli vähällä olla aivan toisenlainen, hätäpalaveri muutti kaiken - "Se olisi ollut tosi kliseinen"

Lue myös: UMK keräsi tänä vuonna ennätysyleisön

Kilpailut

Uusimmat