Kuva: AOP/Juha Metso

HS: Olavi Uusivirta täyttää 40 vuotta ja pohtii tulevaisuuttaan: "En haluaisi päästää nuoruudesta irti"

06.04.2023 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tavoitteena oli maan paras livebändi.

Tulevana kesänä pyöreät 40 vuotta täyttävä Olavi Uusivirta pohtii Helsingin Sanomien juhlahaastattelussa, pitävätkö keski-ikään liittyvät oletukset hänen kohdallaan paikkaansa.

Ainakaan klisee itsensä löytämisestä ei Uusivirran mukaan ole toteutunut.

- En haluaisi päästää nuoruudesta irti, Uusivirta myöntää.

Nuoruus kuuluu myös Uusivirran tuotannossa, monet hänen hiteistään kuten Ikuiset lapset, Nuoruustango ja Me ei kuolla koskaan käsittelevät nimenomaan vallatonta nuoruutta. Uusivirta kertoo, että se on ollut tarkoituskin, sillä parhaimmillaan hyvä kappale tuntuu jopa päihdyttävältä. Siksi juuri nuoruusmuisteloon pakeneminen on otollinen miljöö biisille.

- Hyvä biisi toimii kuin päihde. Se saa unohtamaan murheet. Muodostuu rinnakkaistodellisuus, pakopaikka, Uusivirta jatkaa Helsingin Sanomille. 

Vuosien varralle monet tavoitteet ovat kuitenkin jo ehtineet toteutua. Uusivirta yhtyeineen päätti aikanaan tähtäävänsä Suomen kovimmaksi livebändiksi. Monen mielestä se tänä päivänä pitäneekin paikkansa. Uusivirta on totuttu näkemään lavalla hyppimässä, kieppumassa, mönkimässä ja yleensä myös tavaramerkkinsä tavoin riisumassa paitansa. Helsingin Sanomille Uusivirta kuitenkin toteaa, että todennäköisesti näidenkin riehakkaiden keikkojen ajanjakso on lopulta väliaikainen.

- Kaikki on väliaikaista. Myös se aika, jolloin Olavi Uusivirta riisui paitansa keikoilla, hän tiivistää.

Lue myös: Olavi Uusivirta sitoutui historialliseen levytyssopimukseen - "Tärkeä avaus"

Lue myös: Uusi musiikkiohjelma alkaa - käännösbiisien kimpussa muun muassa Pate Mustajärvi ja Mira Luoti

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat