Kuva: AOP / Shutterstock

Brad Pitt näyttelee uudessa formulaelokuvassa - Lewis Hamilton yksi tuottajista

09.05.2023 10:15 - Elsa Silvan

Lewis Hamilton pitää huolen, että elokuvasta tulee kaikkien aikojen kilpa-ajo.

Näyttelijä Brad Pitt, 59, pääsee ajamaan legendaarisella Silverstonen radalla uudessa Fomula 1 -elokuvassa hieman muunnellulla formula-autolla. Harjoitukset ovat jo käynnissä. 

Vielä nimeämättömän F1-elokuvan ohjaaja Joseph Kosinski ja tuottaja Jerry Bruckheimer suunnittelivat tulevan elokuvan tuotannosta F1 Accelerate Summitissa Miamissa Apple Studiosille. He ovat myös ohjanneet ja tuottaneet Top Gun: Maverick -elokuvan.

Formulaelokuvassa tullaan hyödyntämään Top Gun Maverick -elokuvan oppeja, jotta autoon saataisiin pienin mahdollinen 6k-kamera kuvaamaan formula-auton ohjaamoa. Brad Pitt ajaa Mercedes-merkkistä, hieman muunneltua formula-autoa Ison-Britannian osakilpailussa Silverstonessa.

Elokuvaa kuvataan oikean Silvestonen kilpailun aikana Ison-Britannian osakilpailussa 9. heinäkuuta, jolloin Brad Pitt ei kuitenkaan aja mukana. Näyttelijät harjoittelevat parhaillaan muunnellun F1-auton ajamista. Tom Cruise on ilmoittanut halukkuutensa olla autostuntti, jos tarve vaatii.

Seitsenkertainen F1-mestari Lewis Hamilton on yksi elokuvan tuottajista, jotta elokuvasta tulisi mahdollisimman todenmukainen. Hän on kuvaustiimin apuna ja pitää huolen, että elokuvassa näkyy vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Elokuvassa Pitt näyttelee eläköitynyttä Formula 1 -kuljettajaa, joka palaa mentoroimaan ja kilpailemaan aloittelijoiden kanssa ja he ottavat mittaa toisistaan.

Aikaisemmin on muun muassa julkaistu Drive to Survive -dokumenttisarja, joka kuvaa formuloiden kulisseja sekä urheilijoita ja heidän tiimejään. Sarja keräsi paljon varsinkin nuoria katsojia ja toi lajille uutta nostetta. Elokuvan toivotaan saavan aikaan vielä enemmän katsojia urheilulajille. 

Kuvan Lewis Hamiltonista F1-kilpailussa näet alta tai tästä

Lue myös: Brad Pitt kuvauksissa stunt-näyttelijänsä kanssa - katso kuvat kaksoisolennosta

Lue myös: Lewis Hamiltonilta hieno ele Met-gaalassa - 'Halusin aloittaa keskustelun'

Lähde: Robb Report 

Kilpailut

Uusimmat