Kuva: AOP

Artisti Lizzo otti kantaa laihuutta ihannoivaan ajattelumalliin - "Minä en yritä olla laiha. En halua olla laiha"

17.05.2023 18:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Artisti Lizzo haluaa murtaa ajatuksen, että liikuntaa harrastettaisiin vain pysyäkseen laihana.

Artisti Lizzo, 35, tunnetaan suorasanaisista kannanotoistaan, joissa hän puhuu vähemmistöjen ja julkisuudessa aliedustettujen ryhmien puolesta. Haastatteluissa hän on pitänyt ääntä erityisesti ideaalikehon kapeasta määritelmästä ja laihuutta ihannoivasta maailmasta.

Nyt hän on ottanut kantaa uudella TikTok-videollaan liikunnan ja laihuuden kompleksiseen yhdistämiseen. Toukokuun 15. päivänä artisti yhdisti TikTokin käyttäjän @tiffriahgranden videon omaan videoonsa. Käyttäjä @tiffariahgrande sanoo videollaan, että lihavien pitäisi saada urheilla ilman odotusta, että he yrittävät laihduttaa.

Tämä resonoi vahvasti Lizzossa ja hän jakoi videolla ajatuksiaan aiheesta.

”Ajattelen, että monien nähdessä lihava ihminen, he olettavat automaattisesti, että kaikki mitä he tekevät, tähtää laihuuteen. Minä en yritä olla laiha. En halua olla laiha”, Lizzo sanoo videollaan.

Hän jatkoi videota kertomalla vaatimuksista, jotka liittyvät hänen ”korkean suorituskyvyn työhön” artistina. Hänen työnsä sisältää 90 minuutin ajan tanssimista, laulamista, räppäystä ja huilun soittoa. Samalla työhön kuuluu yleisön villitseminen tiukoissa vaatteissa, jotka vaikeuttavat hengittämistä.

Tätä ei kuitenkaan pidä käsittää väärin, sillä Lizzo sanoo rakastavansa työtään. Kuitenkin mitä pidemmälle hänen uransa on mennyt, sitä enemmän on hän panostanut kuntoonsa ja kestävyyteensä, jotta jaksaa työssään.

Urheilu ei kuitenkaan liity hänellä laihuuden tavoitteluun. Lizzo kertoo hyväksyvänsä kehonsa kaikissa sen painonvaihteluissa, mutta viime kädessä liikunta ja muut elämäntapamuutokset tähtäävät terveenä ja onnelisena olemiseen – ei mihinkään muuhun.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Vuoden HLBTQ+-aktivistit ja -liittolaiset palkitaan Briteissä - ehdolla muun muassa Harry Styles

Lue myös: Kanye West mollasi Lizzon painoa - nainen vaikutti vastaavan kommenttiin keikallaan

Lue myös: Katso Lizzon elämästä kertovan dokumentin traileri - muusikko oli jo luovuttamassa uransa suhteen

Lähde: Allure

Kilpailut

Uusimmat