Kuva: AOP

IS: Lauri Tähkää syytetään seksuaalirikoksesta - artisti kiistää syytteen

08.06.2023 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Syytteen nimike on seksuaaliseen tekoon pakottaminen.

Muusikko Lauri Tähkä eli oikealta nimeltään Jarkko Suo on saanut syytteen seksuaalirikoksesta, jonka nimikkeenä on seksuaaliseen tekoon pakottaminen. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien kommenttipyyntöön Tähkä on vastannut pr-toimiston välityksellä sähköpostitse. Hän kiistää syytteen kokonaisuudessaan.

- En ole syyllistynyt väitettyihin asioihin, ja olen antanut aiheesta oman selvitykseni viranomaisille. Olen luottavainen, että syyttömyyteni selviää aikanaan, toivottavasti mahdollisimman pian. En tässä vaiheessa kommentoi asiaa enempää, Tähkä kommentoi Ilta-Sanomille. 

Tähkä kommentoi asiaa myös omalla Instagram-tilillään. Jos upotus ei näy, näet sen täältä.

Syytteelle ei ole vielä päätetty käsittelypäivää, eikä syytteen sisältö ole ainakaan toistaiseksi julkinen. Asia on tullut vireille Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen kuluvan viikon tiistaina. 

Seksuaaliseen tekoon pakottaminen määritellään siten, että henkilö pakottaa toisen esimerkiksi väkivallalla tai uhkauksilla johonkin muuhun seksuaaliseen tekoon kuin sukupuoliyhteyteen. Teon määritellään myös olennaisesti loukkaavan uhrin seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Seksuaaliseen tekoon pakottamisesta tuomitaan yleensä sakkoihin tai enintään kolmen vuoden vankeusrangaistukseen. Sittemmin kyseinen nimike on vuodenvaihteessa poistunut, ja sitä lähinnä on nykyisin seksuaalisen kajoamisen nimike. Syyte on kuitenkin nostettu niin, että tekohetkellä voimassa on ollut vielä edellinen rikosnimike, jolloin sitä tutkitaan kyseisellä nimikkeellä. Teon on siis täytynyt tapahtua edellisen vuoden puolella. 

Lue myös: Lauri Tähkä kahmi eniten Iskelmä Gaalan ehdokkuuksia

Lue myös: HS: Lauri Tähkä avautuu uuden albuminsa tekoprosessista - "Piti käydä kysymässä apua terapiasta"

Lähteet: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat