Kuva: AOP

HS: Lauri Tähkä avautuu uuden albuminsa tekoprosessista - "Piti käydä kysymässä apua terapiasta"

17.09.2022 11:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tähkältä ilmestyi uusi albumi eilen.

Supersuosittu artisti Lauri Tähkä, 48, on julkaissut eilen uuden albumin Kaikella on tarkoitus. Uudelta albumilta on aiemmin julkaistu hittisinglet Aavikko, Kaikella on tarkoitus, Nukkuvat aamut ja Keskiyön Cowboy. Uusi albumi sisältää yhteensä 10 kappaletta, ja Helsingin Sanomien haastattelussa Tähkä kertookin, että kyseiset biisit ovat valikoituneet jopa 500 kappaleen joukosta. 

- Se on ihan vitusti. Tein biisejä vuoden ajan lähes päivittäin, välissä oli kaksi kahden viikon breikkiä. Ihan raakaa työtä vaan, tietysti myös eri tekijöiden kanssa, Tähkä sanoo. 

Tähkän kappaleet ovat yleensä täynnä tunteita, ja ne käsittelevät usein isoja elämän käänteitä ja dramaattisiakin hetkiä. Tähkän mukaan moni menestynyt kappale onkin syntynyt juuri silloin, kun on ollut vaikeampia hetkiä, ja lapsesta asti musiikki on ollut hänelle luontainen tapa käsitellä tunteita. Uudella albumilla kuullaan kuitenkin myös rennompia kappaleita ja jopa toiveikkuutta. Rennomman otteen saavuttaminen ei ole kuitenkaan ollut Tähkälle helppoa. 

- Siinä alkaa vähän pelottaa, jos elämässä on kaikki ok, että voi vittu, ei itketä, Tähkä sanoo. 

- Piti käydä kysymässä apua terapiasta. Sanoin, että en pysty tekemään musaa, kun nyt ei ole mitään. Se sanoi, että kyllä pystyt ja kyllä ne kappaleet tulee, kun sinulla on niin paljon elämänkokemusta, että luota vaan siihen. Kyllä niitä sitten rupesi tulemaan, Tähkä selittää. 

Lauri Tähkä on saanut lukuisia palkintoja uransa aikana. Vuonna 2020 Tähkä voitti yhteensä kolme pystiä Emma-gaalassa. (kuva: AOP)

Voit kuunnella uuden albumin alta, tai tästä linkistä.  

Lue myös: Lauri Tähkän Aavikko voitti vuoden iskelmä -palkinnon - "Joku näyttää peukkua alaspäin"

Lue myös: Lauri Tähkä julkaisee uuden albumin - syksyllä luvassa erityislaatuiset keikat

Lue myös: Lauri Tähkä on vuoden viihdyttäjä - "Bailataan lisää!"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat