Kuva: AOP / EPA-EFE

Jada Pinkett Smith on sairastanut pitkään alopeciaa - nyt hiukset näyttäisivät kasvavan takaisin

11.08.2023 08:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Jada Pinkett Smith on puhunut julkisuudessa sairastamastaan autoimmuunisairaus alopeciasta, joka aiheuttaa kehon karvoituksen irtoamista.

Näyttelijä Jada Pinkett Smith, 51, on sairastanut pitkään hiustenlähtöä aiheuttavaa alopeciaa, josta hän on myös puhunut avoimesti julkisuudessa.

Pinkett Smith kertoi sairaudestaan ensimmäisen kerran vuonna 2018. Taudinkuvaan kuuluu kehon karvoituksen, kuten hiusten, ripsien ja kulmakarvojen irtoaminen. Sairautta esiintyy eriasteisena. Sairauden vakavinta muotoa kutsutaan alopecia totalikseksi. Tässä muodossa kaikki kehon karvoitus irtoaa.

Pinkett Smithin tuoreen Instagram-päivityksen mukaan hänen hiuksensa ovat alkaneet kasvamaan takaisin. Näyttelijä julkaisi Instagramissa ennen ja jälkeen -kuvat hiuksistaan, joista hiustenkasvu käy ilmi.

"Hiukseni käyttäytyvät aivan kuin ne yrittäisivät tulla takaisin. Vielä on muutamia ongelmallisia läiskiä, mutta katsotaan", näyttelijä kirjoittaa.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pinkett Smithin alopecia nousi viime vuonna otsikoihin, kun hänen puolisonsa, näyttelijä Will Smith, 54, löi kesken Oscar-gaalan juhlan juontajana toiminutta Chris Rockia, 58, tämän vitsailtua Pinkett Smithin hiuksista.

Smith sai välikohtauksen seurauksena 10 vuoden porttikiellon Oscar-gaalaan.

Lue myös: Jada Pinkett Smith toivoo, että Will Smith ja Chris Rock pääsevät sopuun: "Tarvitsemme toisiamme"

Lue myös: Will Smith ja Jada Pinkett Smith nähtiin ensimmäisen kerran yhdessä Oscar-välikohtauksen jälkeen

Lue myös: "Laita v*ttu peruukki päähän" - tv-juontajan kommentti Jada Pinkett Smithille johti kritiikkivyöryyn

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat