Kuva: Elokuvayhtiö Komeetta/ Sami Kuokkanen

Kotimainen rikoselokuva sai Teostolta erityisen tunnustuksen musiikistaan

31.08.2023 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuvan on ohjannut J-P Valkeapää.

Viime vuoden lopulla ensi-iltansa saanut rikoselokuva Hetki Lyö on saanut erityisen tunnustuksen elokuvamusiikistaan Teostolta.

Teosto palkitsi Hetki Lyö -elokuvan Vuoden musiikkioivallus -palkinnolla audiovisuaalisen alan Screen Helsinki -tapahtumassa. Palkinto jaetaan innovatiiviselle ja keksiliäälle musiikinkäytölle elokuvassa.

Elokuvassa soitetaan useita klassikkoiskelmiä, mikä teki tuomaristoon vaikutuksen. Tuomariston mukaan musiikkivalinnat tukevat elokuvan tarinaa ja hahmoja.

"Musiikki valaisee elokuvan ilmaisuskaalaa valheellisesta auringonpaisteesta aina synkimpiin kellareihin. Takavuosien suosikki-iskelmiä käytetään kaksoisvalotuksena elokuvan vinolle ja makaaberille maailmalle", kommentoi tuomaristo lehdistötiedotteessa.

Musiikki ja käsikirjoitus on saatu niin hyvin nivoutumaan yhteen siksi, että musiikkia on valittu jo käsikirjoitusvaiheessa. Iskelmäklassikoiden rinnalla kuullaan myös Stefan Pasborgin elokuvaa varten säveltämää modernia musiikkia. Suurimman osan musiikkivalinnoista on tehnyt elokuvan ohjaaja J-P Valkeapään.

"Olen otettu tästä tunnustuksesta. Elokuvan ääniraidan rakentaminen valmista musiikkia käyttämällä, olkoon kappaleet sitten klassista tai poppia, on yksi elokuvanteon harvoista nautintoa aiheuttavista työvaiheista. Minulla oli myös iso kunnia saada elokuvaani virtuoosimaisen Stefan Pasborgin ensimmäinen elokuvasävellys, joka toivottavasti ei ole hänen viimeisensä", Valkeapää kuvailee. 

Lue myös: Hyvinkään Tähtiraitille tänä vuonna saavat oman tähtensä kaksi pitkän uran tehnyttä elokuvantekijää

Lue myös: Aki Kaurismäen uutuuselokuva saa näyttävän esityksen myös ulkomailla

Kilpailut

Uusimmat