Kuva: AOP

Frendit-ohjaaja paljastaa, kenen näyttelijän kanssa hänellä oli vaikeuksia työskennellä - "Hän oli kiva, muttei erityisen hauska"

02.09.2023 13:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

– Sitcom-sarjoissa ja romanttisissa komedioissa hauskuus on yhtä tärkeää kuin yhteinen kemiakin, ohjaaja James Burrows selittää.

Frendit-sarjan ohjaaja James Burrows on paljastanut, kenen näyttelijän kanssa hänellä oli vaikeuksia sarjan kuvausten aikaan. Kyseinen näyttelijä ei kuitenkaan ollut kukaan sarjan päätähdistä, vaan Helen Baxendale. Hän näytteli sarjan neljännellä kaudella Rossin (David Schwimmer) kumppania Emily Walthamia.

Syy hankalaan yhteistyöhön oli se, ettei Baxendalelta löytynyt ohjaajan mielestä tarpeeksi komediallista otetta sarjaa varten.

- Hän oli kiva, muttei erityisen hauska. Schwimmerilla ei ollut ketään, jonka kanssa pallotella. Se oli kuin taputtaisi yhdellä kädellä, Burrows selittää.

- Sitcom-sarjoissa ja romanttisissa komedioissa hauskuus on yhtä tärkeää kuin yhteinen kemiakin. Tajusimme, että Rossin uuden tyttöystävän olisi oltava yhtä hauska kuin Rachel (Jennifer Aniston). 

Sarjoissa ei ole kuitenkaan aina mahdollisuutta roolittaa uudelleen esimerkiksi tiukkojen kuvausaikataulujen takia. Ohjaajan mukaan joskus on myös vain todettava, ettei jokin juonikuvio toimi pidemmän päälle. Silloin suunnitelmia täytyy muuttaa ja hahmo on poistettava sarjasta. Etenkin jos hahmo on vain pienempi sivuhenkilö, on hyvästien heittäminen helpompaa. Hyvästit Baxendalen hahmolle sanottiin sarjan 5. kaudella.

- Sama pätee myös toisinpäin. Jos siinä on kemiaa, niin kirjoittajat keksivät tavan pitää näyttelijä sarjassa.

Lue myös: Courteney Cox sai tähtensä Walk of Famelle

Lue myös: Matthew Perry paljastaa Frendit-tähtien todelliset palkkiot - kiitos kuuluu erityisesti yhdelle

Lue myös: Oli vähällä, ettei Matthew Perrya olisi nähty Frendien paluujaksossa

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat