Kuva: AOP/Timo Korhonen

Matti Suur-Hamari tanssii TTK-lavalla proteesin kera - toivoisi, että mediassa näkyisi moninaisempia esikuvia

15.09.2023 21:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Matti Suur-Hamari suostui kisaan empimättä ja mietti vasta myöhemmin, mitä tuli luvattua.

- Ihan supermagee fiilis. Tätä päivää ollaan odotettu niin pitkään, kuvailee tunnelmiaan Tanssii tähtien kanssa -parketilla tänä syksynä pyörähtelevä lumilautailija Matti Suur-Hamari.

Suur-Hamarin sekä hänen opettajansa Katri Riihilahden kilpailu lähti viime sunnuntain avausjaksossa vauhdikkaasti liikkeelle, sillä pari sai yhdet ensimmäisen tanssin parhaista pisteistä. Vaikka harjoitukset ovat olleet kovia, ei pari itse edes osannut odottaa niin huimaa lopputulosta.

- Ainakin itselleni se tipahti taivaalta. En osannut odottaa oikein mitään ja lähdin sellaisella asenteella, että nyt vaan nautitaan ja tehdään meidän paras juttu. Olin ihan monttu auki, kun rupesi pisteitä putoamaan, Suur-Hamari nauraa.

Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta

Suur-Hamari myöntyi ensin ja mietti vasta sitten

Kun Suur-Hamaria ohjelmaan pyydettiin, hän oli välittömästi innoissaan ja vastasi kutsuun mylöntävästi. Vasta puhelun päätettyä hän nieleskeli itsekseen, mitäköhän tuli juuri luvanneeksi.

- Vastasin ennen kuin mietin. Kun puhelin meni kiinni, rupesin vähän miettimään, että mitä tuli sanottua. 

Silti päätöstä ei ole jälkikäteen tarvinnut katua.

- En ole katunut hetkeäkään. Ei tällaisia fiiliksiä pääse kokemaan missään muualla. Olen äärettömän kiitollinen, että saan olla mukana tässä jutussa, Suur-Hamari kuitenkin täsmentää.

Riihilahti nyökyttelee vieressä. Päällimmäisenä parille on jäänyt tunne, että treenisalilla on ollut kivaa ja myös heidän yhteistyönsä sujunut mainiosti.

- Oivaltamista ja oppimisen riemu, sitä mä odotan. Meillä on tosi kivaa tehdä yhteistyötä Matin kanssa. Toivottavasti se kantaa mahdollisimman pitkälle ja näkyy katsomoihin, että tämä on tosi kivaa, Riihilahti toteaa.

Matti Suur-Hamari ja Katri Riihilahti häkeltyivät ensimmäisen tanssinsa korkeista pisteistä. (kuva: AOP/Timo Korhonen)

Ensimmäinen proteesi TTK-parketilla

Suur-Hamari tekee TTK-parketilla myös historiaa, sillä hän on ensimmäinen, joka tanssii siellä proteesin kanssa. Suur-Hamari menetti toisen jalkansa moottoripyöräonnettomuuden myötä vuonna 2009. 

Suur-Hamari toivoisikin, että mediassa näkyisi mahdollisimman erilaisia esikuvia, erilaisissa kehoissa, erilaisista taustoista. Hänen mielestään tämän vuoden Tanssii tähtien kanssa -kilpailijoidne kokoonpanossa moninaisuus toteutuu hyvin.

- Ei niitä ole ikinä liikaa. Kun katsoo meitä 11. tanssiparia tässä, ollaan niin eri lähtökohdista kaikki tultu tähän. Jokainen näyttää omalla tavallaan esimerkkiä, että tämä on mahdollista. Tanssi todellakin kuuluu kaikille, Suur-Hamari sanoo.

Tanssimaan oppiminen itsessään on varmasti haaste itse kullekin tämän vuoden kisaajista.

- Ei tämä helppoa missään nimessä ollut, mutta sehän on kaikista siisteintä, että saa olla vahvasti epämukavuusalueellaan ja oppia täysin uuden asian. Ei näistä varmaan ikinä täydellisiä tule kilpatanssinäkökulmasta, mutta kun yrittää viikossa tehdä parhaansa, se on siisti fiilis, Suur-Hamari kuvailee.

Podplaysta voit kuunnella koko haastattelun, josa Suur-Hamari kertoo myös, mitä haasteita lumilautailutausta toi tanssin opetteluun.

Lue myös: Jorma Uotisen mieleen jäivät Tanssii tähtien kanssa -avauslähetyksestä erityisesti kolme paria

Lue myös: Sointu Borg oli perääntyä viime hetkellä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta: "Kaikki ollaan epävarmoja"

Lue myös: Yeboyah kieltäytyi useista tv-ohjelmista, mutta uudelle TTK-kaudelle hän suostui: "Moneen on pyydetty"

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat