Kuva: AOP

Matthew Perry haaveili omaan elämäänsä löyhästi perustuvasta sarjasta ennen kuolemaansa

13.11.2023 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Matthew Perry oli jo ehtinyt keskustella hankkeesta tunnetun elokuvaohjaajan kanssa.

Lokakuun lopussa yllättäen menehtynyt näyttelijä Matthew Perry ehti ennen kuolemaansa haaveilla vielä omaan elämäänsä osittain perustuvasta sarjasta.

Melko autofiktiiviseksi luonnehdittu sarja olisi ollut supersankariprojekti, jonka pääroolista Perry myöskin oli kiinnostunut. Asiasta uutisoivat yhdysvaltalaiset elokuvasivustot kuten NME ja The Hollywood Reporter, joille hankkeesta on kertonut elokuvaohjaaja Adam McKay.

McKay tutustui Perryyn hittielokuva Don't Look Upin tienoilta ja sai kuulla Perryn toiveesta tehdä supersankariprojekti yhdessä McKayn kanssa. Perry oli jo kaavaillut sarjalle nimeksi Mattman.

McKay muistelee nyt antamassaan haastattelussa, että yhtymäkohtia Perryn omaan elämään oli elokuvan päähenkilössä huomattavan monia. Perry oli kuitenkin kaavaillut juoneen myös täysin fiktiivisiä käänteitä.

- Hänen nimensä on Matt, hän on hyvin kuuluisa ja noin 50-vuotias. Hänen elämänsä on hieman sotkua, hän on hukassa. Täysin yllättäen hän kuitenkin perii kaukaiselta sukulaiselta kaksi miljardia dollaria, ja käyttää ne tullakseen supersankariksi, McKay muistelee Perryn kuvausta hahmosta ja sarjan juonesta.

McKay kommentoi haastattelussaan myös, että ei olisi nähnyt ideaa täysin mahdottomana, sillä nykypäivänä keskustelukulttuuri esimerkiksi mielenterveysongelmien ympärillä on avoimempaa.

- Maailma on muuttunut, tuollainen sarja voitaisiin todella tehdä nykyään. 10 vuotta sitten ihmiset olisivat pitäneet hulluna, mutta nykyään ihmiset ovat avoimempia mielenterveys- ja päihdeongelmista, mikä on tavallaan ihanaa, McKay toteaa.

Perry tunnetaan todennäköisesti parhaiten roolistaan komediasarja Frendien Chandler Binginä. (kuva: AOP)

McKay itse olisi kuitenkin keskittänyt sarjan ennemmin vain päihdeongelmista kärsivään julkisuudenhenkilöön jättäen supersankariefektin mahdollisesti pois. Hän uskoo, että sellaisella sarjalla olisi ollut potentiaalia myös vaikuttaa ihmisiin.

- Minun ideani olisi ollut tehdä sarja vain uskomattoman suositusta, hyvin tunnetusta tv-julkkiksesta, joka kamppailee addiktion kanssa. Fiktiivinen versio siitä, minkä kanssa hän on kamppaillut. Kaikkialla minne menet, ihmiset huutavat iskulauseitasi menneisyydestäsi, koska kaikki näkevät sinut iloisen, kirkkaan linssin läpi. Ja silti samalla olet ihminen, joka selviytyy todellisen riippuvuuden, todellisen kivun kanssa. Se voisi olla uskomaton sarja. Se voisi olla hauska, se voisi vaikuttaa ihmisten elämiin, McKay kuvailee.

Perryn äkillisen kuoleman syyksi epäiltiin ensiksi hukkumista, sillä hänet löydettiin kotoaan porealtaasta. Syytä ei kuitenkaan voitu vielä vahvistaa ja kuolemansyyntutkinta on yhä kesken.

Lue myös: Frendien pääosanäyttelijät antoivat yhteisen lausunnon ystävänsä Matthew Perryn kuolemasta

Lue myös: Matthew Perryn kuolinsyy vaatii tarkempia tutkimuksia

Lue myös: Frendeistä tunnettu Matthew Perry on kuollut 54-vuotiaana

Lue myös: Frendien luoja muistelee viimeistä keskusteluaan Matthew Perryn kanssa: "Häntä ei painanut mikään"

Lähteet: NME, The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat