Kuva: Elokuvayhtiö Komeetta / Sami Kuokkanen

Kun Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus - uutuuselokuvan pääosassa Oona Airola

16.11.2023 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Palkitun Miia Tervon uutuuselokuvan traileri on nyt katsottavissa.

Jussi-palkittu ohjaaja Miia Tervolta saadaan pian uusi elokuvaohjaus. Draamakomedia Ohjus tulee elokuvateattereihin helmikuussa 2024. Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Tämä tositapahtuma loi kehyksen elokuvalle, jonka pääosaa esittää näyttelijä Oona Airola. Tarinassa Niina (Airola) etsii omia rajojaan samalla, kun kokonaisen valtion rajoja koetellaan.

"Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana - ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon", Aurora Studiosin tiedotteessa kuvaillaan.

Elokuvaa tähdittävät Airolan lisäksi useat kotimaiset huippunäyttelijät: Pyry Kähkönen, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Eronen, Jarkko Niemi, Emma Kilpimaa, Milka Ahlroth, Tommi Korpela, Kari Väänänen, Ona Kamu, Sakari Kuosmanen, Kai Lehtinen, Turkka Mastomäki ja Sanna-Kaisa Palo.

"Tässä elokuvassa pieni ihminen uskaltaa puolustautua ja löytää omat rajansa etsiessään valtionsa rajoja. Ohjuksessa poliittinen satiiri kohtaa karvalakkihömpsöttelyn ja vakavan väkivallan uhan. Ja kaikki tämä niin, että katsoja viihtyy ja saa nauraa - ja ehkä vähän itkeäkin. Jos siis haluaa. Raja-teemaan kuuluu, että saa itse päättää miten asiat kokee", Tervo kertoo.

Voit katsoa elokuvan trailerin alta tai painamalla tästä.

Tervon edellinen ohjaus Aurora, kahmi itselleen peräti seitsemän Jussi-palkintoa. Elokuvan pääroolissa nähtiin Mimosa Willamo.

Lue myös: Aki Kaurismäen elokuvateatterihankkeesta tehtiin dokumenttielokuva

Lue myös: Tässä on Suomen kaunein koti 2023: Katso kuvat

Lue myös: Klassikkoelokuva Mean Girls palaa uutena versiona

Kilpailut

Uusimmat