Kuva: Youtube

Kiinnostavatko supersankarielokuvat enää nuoria aikuisia? Marvelin tilastot notkahtivat

25.11.2023 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Marvelin uusin elokuva The Marvels ei ole yltänyt odotettuihin katsojalukuihin muiltakaan osin.

Supersankarielokuvat eivät välttämättä onnistu enää puhuttelemaan nuorempia sukupolvia. Siinä missä vanhemmat sukupolvet käyvät yhä aikuisinakin katsomassa supersankarielokuvia, elokuvajätti Marvelin tilastojen mukaan nykyiset nuoret aikuiset, 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa syntyneet eli niin sanottu Z-sukupolvi ei olekaan niistä erityisen kiinnostunut.

Muun muassa elokuvasivusto IndieWire uutisoi, että Marvelin katsojatilastojen mukaan Marvelin uusinta elokuvaa The Marvels kävi tilastollisesti melko vähän nuoria katsomassa. Esimerkiksi 18-24-vuotiaita avajaisviikonlopun yleisössä istui noin 19 prosenttia, kun taas 25-34-vuotiaiden ikäryhmä oli avajaisviikonloppuna edustettuna 30 prosentin verran. Nykyisiin lapsiin ja nuoriin supersankarit eivät enää vedonneet senkään vertaa, sillä 13-17-vuotiaita yleisössä oli vain 8 prosenttia. 

Siitä tuskin kuitenkaan on tilastossa kyse, että elokuviin meno ei vain olisi tärkeyslistan kärjessä ikävuosina 18-24, sillä sama ikäryhmä oli edustettuna kyllä Marvelin edellisen elokuvan yleisössä vuoden 2019 Captain Marvelissa peräti 40 prosentin verran. Silloisista 18-24-vuotiaista moni on jo ehtinyt siirtyä vanhempaan verrokkiryhmään, mikä tukisi osaltaan tulosta siitä, että nyt aikuistuva nuorempi sukupolvi ei enää ole kiinnostunut supersankareiden seikkailuista edeltäjänsä tapaan.

Ilmiötä saattaa selittää kuitenkin osaltaan sekin, että Marvelin uusin tuotots The Marvels ei ylipäätään ole onnistunut keräämään toivotunlaisia yleisöitä elokuvateattereihin. Aiemmin uutisoimme elokuvan odotettua laihemmaksi jääneestä avaustuloksesta.

Lue myös: Marvel-maailman uusi suurelokuva julkaistaan ensi kuussa - katso, miltä se näyttää

Lue myös: Haluatko nopeaa katsottavaa arki-iltaan? 7 Marvel-elokuvaa, jotka katsot alle kahdessa tunnissa

Lue myös: "Surullisin Marvel-elokuva" on nyt katsottavissa kotisohvalta käsin

Lähteet: NME, IndieWire

Kilpailut

Uusimmat