Kuva: Janita Mutanen

Siim Liivik aloitti työn radion aamujuontajana - rakkaus radiota kohtaan heräsi jo lapsena

02.01.2024 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Liivik juontaa tammikuun ajan radio SuomiRäpin aamuohjelmaa yhdessä Ville Tanskasen kanssa.

Jääkiekkoilijana tunnettu Siim Liivik, 35, on aloittanut radiojuontamisen radio SuomiRäpin aamuohjelmassa. Liivik juontaa ohjelmaa yhdessä Ville Tanskasen kanssa tammikuun ajan.

Liivik sanoo, että radiotyö on ollut pitkäaikainen unelma.

- Ensimmäinen muistoni radiosta on kun ekaluokkalaisena täti ja frendit tulivat kylään ja halusivat laittaa radion päälle. Sitten he soittivat lähetykseen ja olin että vau, että heidän äänensä kuuluvat taajuuksilla! Sen jälkeen radio on pyörinyt mielessä ja olen kuluttanut sitä paljon, sillä se on todella hieno ja maaginen formaatti, Liivik sanoo Voice.fi:lle. 

- Ajatus oikeasta radiotyöstä taas heräsi silloin, kun vielä pelasin ammatikseni jääkiekkoa. Pikkuhiljaa ajatus kypsyi ja kun pelaaminen loppui, niin pääsin Laajasalon opistoon opiskelemaan radion tekemistä. 

Varsinkin radio SuomiRäp on juuri sellainen kanava, jossa Liivik haluaa juontaa. 

- Suomalainen rap-musiikki on juuri sitä, mitä eniten kuuntelen ja tunnen paljon alan tekijöitä, joten hyviä tarinoita on luvassa. Tällä hetkellä kuuntelen paljon esimeriksi Sexmanea, Gettomasaa sekä Lauri Haavia, Liivik kertoo. 

Jääkiekkoilijana Liivik toimi muun muassa Helsingin IFK:ssa sekä Espoo Bluesissa. Monille Liivikin nimi tuli tutuksi, kun hän feattasi JVG:n kappaleella Pienissä Häissä taiteilijanimellä Märkä-Simo.

Onko radiossa ja jääkiekossa kenties jotain yhteistä? 

- Molemmissa, kun hyppäät kehään, niin on pakko suorittaa hyvin. Ajattelen asiaa urheilijan mentaliteetin kautta, että kun olet kentällä tai kun avaat mikin studiossa, niin on pystyttävä antamaan parastaan eikä voi jäätyä. Valmistautuminen on myös todella tärkeää molemmissa. 

Kuuntele Suomiräpin aamua arkisin kello 07-12.

Voice.fi ja Suomiräp ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Samu Haber pelkäsi jääkiekkoilija Siim Liivikin kovia puheita - "Nyt lähtee henki"

Lue myös: Kiekkotähti Siim Liivik ei kesällä laiskottele - kovaa treeniä ja kesätöitä

Kilpailut

Uusimmat