Kuva: Shutterstock

Oscar-gaala saa pian uuden palkintokategorian ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen

12.02.2024 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Oscar-gaalaa juhlitaan tänä vuonna 10. maaliskuuta.

Oscar-gaala saa tulevina vuosina uuden palkintokategorian. Näin ei suinkaan tapahdu joka vuosi, sillä edellisen kerran uusi kategoria on lisätty vuonna 2002 eli yli 20 vuotta sitten.

Best casting -palkinto eli parhaan roolituksen palkinto on Oscar-gaalassa jaossa ensimmäisen kerran kevään 2026 gaalassa. Asiasta uutisoivat monet mediat kuten BBC, The New York Times ja Los Angeles Times. 

Päätöstä lisätä yksi palkintokategoria perustellaan muun muassa sillä, että roolittajien tekemää todella tärkeää työtä ei ole aiemmin gaalassa huomioitu. Roolittajien työ on yksi ensimmäisistä työvaiheista elokuvan syntyprosessissa.

"Roolittajilla on välttämätön rooli elokuvanteossa", päätöstä perustellaan gaalan järjestäjätaholta.

Casting-päälliköt ovat jo vuosia puhuneet sen puolesta, että myös heidän työnsä tulisi gaalassa huomioida siinä missä muidenkin elokuva-alan ammattilaisten.

Edellisen kerran gaalaan on lisätty parhaan animaatioelokuvan kategoria vuonna 2002. Senkin jälkeen gaalan järjestäjät ovat yrittäneet ehdottaa uusia kategorioita kuten suositun elokuvan kategoria, joka olisi voinut tuoda kunnianosoituksia paljon yleisöä kerääville elokuville, jotka eivät kuitenkaan välttämättä yllä muihin palkintoihin asti. Ehdotus kuitenkin myöhemmin tyrmättiin, sillä sen ajateltiin verottavan gaalan arvovaltaa ja eheyttä. 

Tänä vuonna Oscar-gaalaa juhlitaan 10. maaliskuuta. Tämän vuoden gaalassa on jaossa 23 eri palkintoa, ehdokkaista voit lukea lisää alta.

Lue myös: Oscar-ehdokkaat julkistettiin - Kuolleet lehdet jäi ilman ehdokkuutta

Lue myös: Ryan Gosling pettyi Oscar-ehdokkuuksiin: "Heidän työnsä ansaitsisi saada kunnioitusta"

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat