Kuva: AOP / TOMI NATRI

Maine vahvana "bossladyna" tuntuu Almasta vieraalta: "Olen tosi usein hajalla"

13.03.2024 14:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Alma kertoo, että hänen ja elokuvan ohjaajan Pamela Tolan väliltä löytyy yhteneväisyyksiä.

Kansainvälistä uraa tekevästä laulaja-lauluntekijä Almasta, 28, ilmestyy dokumenttielokuva 15. maaliskuuta. Pamela Tolan ohjaamaa elokuvaa Alma – Life Must Be Beautiful työstettiin kolmen vuoden ajan. Elokuva kokoaa yhteen hetkiä artistin elämästä ja esittelee sen Alman, joka löytyy julkisuudessa esitellyn persoonan takaa.

Pitkä dokumenttielokuva ei kuitenkaan alun perin kuulunut artistin suunnitelmiin. Almalla oli paljon kuvamateriaalia kiertueiltaan ja aikomuksena oli koota niistä video YouTubeen. Alman piti vain löytää ohjaaja, joka valjastaisi idean tuotantoon asti. Niinpä hän otti ystävänsä vinkistä yhteyttä Tolaan. 

- Sitten se eskaloitui tähän, artisti kertoo.

Tola näki Alman tarinassa potentiaalia paljon isompaan projektiin kuin pelkkään YouTube-videoon ja niin kolme vuotta kestänyt dokumentin työstö starttasi. Alma itse ei uskonut elokuvaan välittömästi.

- Rehellisesti, uskoin siihen vasta kun näin ensimmäisen version siitä. Näin ekan version puoli vuotta sitten ja olin shokissa. Olin ihan, että vau, tämähän on hyvä, artisti sanoo.

Alman mielestä yhteistyö Tolan kanssa sujui hienosti ja heidän väliltään löytyy myös yhdistäviä tekijöitä. 

- Jaamme jollain tavalla samanlaiset perhetaustat ja samanlaisen elämänasenteen. Se toimi tosi hyvin.

Alma kuvailee dokumenttielokuvaansa raa'an rehelliseksi. (kuva: Filmikamari)

Ei mitään kädenlämpöistä, kiitos

Alma toivoo elokuvan rikkovan hänestä vedettyjä johtopäätöksiä. Hän on lopulta aivan tavallinen ihminen, jolla on upean uran ja julkisuuden tähtipölyn lisäksi myös huonoja päiviä.

- Kyllä ihmiset saattavat aika paljon tulla sanomaan, että olet niin vahva ja bosslady ja mitä ikinä. Se on aina tuntunut jollain tavalla vieraalta, vaikka kyllä myös ymmärrän sen. Ja totta kai koen, että olen vahva joissain tietyissä asioissa, mutta olen tosi usein hajalla, niin kuin kaikki ihmiset ovat, artisti sanoo.

Almalla oli heti vahva fiilis siitä, että mitään kädenlämpöistä hän ei suostuisi tekemään. Dokumentin olisi oltava aito ja rehellinen kuvaus artistista, eikä hän pelännyt näyttää herkempääkään puoltaan. Artistin mielestä turhan usein mediassa kuullaan vain sankari- ja menestystarinoita, eikä uskalleta näyttää haavoittuvaisempaa puolta itsestä.

- Halusin olla luomassa sitä, että voi tehdä asioita ja elämä voi olla kivaa, mutta siellä sisällä voi silti olla hirveästi kaaosta ja myös tosi hankalaa samaan aikaan. 

Artistin mielestä elokuvateattereihin kannattaisi suunnata etenkin sellaisten ihmisten, jotka ovat hänelle syystä tai toisesta kateellisia. Elokuvan rehellisyys voi nimittäin kumota ennakko-oletuksia ja tähtipölyn kuorruttamaa julkisuuskuvaa.

- Uskon, että elokuvan nähtyään he eivät enää ole.

Lue myös: Muusikko Alma nauttii myös luuserifiiliksistään: "Pitää välillä kokea, että on ihan paska"

Lue myös: Salkkarit jättänyt Olga Heikkala paljasti unelmaprojektinsa - Alma hehkuttaa uudeksi superstaraksi

Lue myös: Alma teki uransa kannalta tärkeän huomion pandemia-aikana

Kilpailut

Uusimmat