Kuva: Iskelmä

Lauri Tähkä lopettaa: "Tämä on painanut sydäntäni jo kovin pitkään"

15.04.2024 09:13 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Jarkko Suo kertoo kirjoittamassaan kirjeessa jättävänsä Lauri Tähkän.

Yksi Suomen suosituimmista ja menestyneimmistä artisteista Lauri Tähkä lopettaa. Lauri Tähkänä tunnettu Jarkko Suo kertoo kirjoittamassaan kirjeessä jättävänsä Lauri Tähkän:

"Rakas ystäväni Lauri Tähkä!

Olet ehkä osannut odottaa tätä kirjettä. Tämä on painanut sydäntäni jo kovin pitkään. On aika sanoa ääneen: meidän täytyy erota.

Olet ollut minun elämäni keskipiste neljännesvuosisadan. Se on ollut uskomattoman hienoa aikaa. 

Olen päässyt tutustumaan kanssasi upeisiin ihmisiin. Saanut tehdä maan parhaiden ammattilaisten kanssa töitä. Oppinut ihmisenä, lauluntekijänä ja esiintyjänä aivan valtavasti," Tähkä kirjoittaa.

Tähkä myöntää kirjoituksessa, että päätös on haikea, vaikkakin oikea. 

"Sinä tuskin sitä jäät suremaan, koska olet vain eloton luomus, minun itseni tekemä. Minä olen tästä haikealla mielellä, vaikka päätös on selvä. Kiitos kaikesta. Jatkan tästä eteenpäin omillani - en voi vielä tietää miten, mutta jotain villiä, intohimoista, musiikin tekoa, vapaata luomista, vapaata, arvaamatonta."

Tähkän Instagram-julkaisu on kerännyt hetkessä suuren määrän haikeita kommentteja.

"Siis mitä? En pysty sanomaan mitään."

"Nyt tuli itku."

"Kyyneleet tuli. Kiitos näistä vuosista."

Julkaisun näet alta tai täältä

Lauri Tähkän viimeiset keikat tullaan näkemään Tammelan stadionilla Tampereella 29. kesäkuuta 2024 ja Bolt Arenalla Helsingissä 7. syyskuuta 2024. Lisäksi Tähkä esiintyy kahdeksalla festivaalikeikalla kesällä.

Ennen viimeisiä keikkojaan Tähkä julkaisee vielä kaksi kappaletta, Linnut lentävät takaisin ja Näissä juhlissa ei itketä. Molemmat kappaleet julkaistaan perjantaina 26. huhtikuuta 2024.

Lauri Tähkän ura on ollut ainutlaatuinen. Elonkerjuu-orkesterissa aloittanut Tähkä on julkaissut uransa aikana yhteensä 12 albumia. Tähkän tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Pauhaava sydän, Polte, Jääkukkia, Palavaa vettä ja Morsian.

 Lue myös: Lauri Tähkä pohtii, mikä on menestyksen salaisuus - allekirjoittaa Pave Maijasen lausunnon asiasta

Lue myös: HS: Lauri Tähkä avautuu uuden albuminsa tekoprosessista - "Piti käydä kysymässä apua terapiasta"

Kilpailut

Uusimmat