Markus Pöyhönen tiuski syyttäjälle oikeudessa

17.02.2010 07:10 - Eeva Rajala

Entinen pikajuoksija Markus Pöyhönen tulistui syyttäjä eilen Helsingin käräjäoikeudessa. Mies vastasi oikeudessa syytteeseen laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä.

- Minulle on ihan sama, mitä sä sanot siellä pöydän takana. Tämä kaikki aiheuttaa minulle järkyttävää tuskaa, Pöyhönen pamautti Iltalehden mukaan syyttäjä Kukka-Maaria Kankaalalle.

Kankaala kiristeli Pöyhösen hermoja muun muassa kysymällä, miksi hän muutti kertomustaan poliisikuulustelussa. Alun perin mies kertoi löytäneensä lääkkeet metsästä ja loppulausunnossa lukee, että lääkkeet kuuluivat miehen asunnossa majailleelle kaverille.

Myöhemmin Pöyhösen katsoessa Arnold Schwarzeneggeristä kertovaa filmiä, hän oli tajunnut, millaisia tabletteja hän oli löytänyt. Miehen kertoman mukaan hän päätti heittää ne pois, mutta asia unohtui. Pöyhönen kiisti ihmeissään ajatuksen, että hän olisi huippu-urallaan käyttänyt Clenbuterol- tai Methandrosterone-tabletteja.

- Minä olen ollut vuosikausia Suomen antidopingtoimikunnan seurannassa. On mahdotonta, että käyttäisin tällaisia, mies oli sanonut.

Pöyhösen mukaan hänen maineensa sekä ihmisenä että urheilijana on loattu halpojen lääkkeiden vuoksi. Toissa vuonna miehen kotoa löytyi aineita, jotka ovat urheilussa kiellettyjä. Mies kertoi yrittäneensä olla aina esimerkillinen. Nyt junnu-urheilijat kyselevät juoksijalta, millaisia aineita hän käytti.

Kilpailut

Uusimmat