Tämä julkkismies vaatii enemmän naistenpäiviä Oscar-gaalaan

08.03.2010 18:44 -

Pukeutumiskriitikko sekä Suomessa Oscarien valvojaisista tuttu juontaja Arman Alizad kertoi innostuneensa, että viimein Oscarien historiassa naisohjaaja vei pystin ja vieläpä naistenpäivänä.

Oscar-gaalan historiassa ei vielä oltu nähty päivää, jolloin parhaasta ohjauksesta palkittaisiin nainen, mutta nyt naistenpäivän kunniaksi se viimein tapahtui. The Hurt Locker -elokuvan ohjannut Kathryn Bigelow vei pystin kyynelehtien.

-Olen iloinnut, että naistenpäivänä parhaan ohjauksen Oscar meni ensimmäistä kertaa naiselle. Ihmettelin, että tämä on ollut 82 vuotta mahdollista, eikä kertaakaan ole naisohjaaja saanut pystiä. Oli jo aikakin, kertoo Arman Alizad The Voicelle.

The Hurt Locker -elokuva vei peräti kuusi pystiä itselleen, jättäen taakseen ennakkosuosikki James Cameronin Avatarin, joka sai kolme pystiä kotiinviemisiksi.

Arman ei ymmärrä naisten ja miesten tasa-arvon edelleen olevan retuperällä Suomessa.

-Pitäisi olla enemmän naistenpäiviä. En käsitä, vielä tähän päivään saakka, että mies ja nainen tekevät samaa työtä, mutta saavat eri palkkaa, kommentoi Arman Alizad naistenpäivänä The Voicelle. 

Kilpailut

Uusimmat