Vinksahtanut versio klassikkosadusta ja kiellettyä rakkautta - tässä viikon ensi-illat!

12.03.2010 12:15 - Eeva Rajala

Tänään ensi-iltansa saavista elokuvasta kaksi nousee ylitse muiden: Oscar-ehdokas An Education sekä Tim Burtonin vinksahtanut näkemys klassikkotarinasta Liisa Ihmemaassa.

Tim Burtonin ohjaama Liisa Ihmemaassa kertoo 3D:n avulla, mitä tapahtuu, kun Liisa palaa 19-vuotiaana lapsuutensa satumaailmaan. Kun Liisaa ollaan juuri kosimassa, huomaa hän Kanin, joka tikittävän kellonsa kanssa stressaa ajan loppumisesta. Liisa halutaan pelastamaan ihmemaa, tai kuten Burton kutsuu: Underland. Burtonin tulkinnan mukaan Liisa vain kuuli ensimmäisellä kerralla maan nimen väärin.

Elokuvaa tähdittävät muun muassa Johnny Depp, Helena Bonham Carter ja Anne Hathaway. Voice kävi jututtamassa elokuvan tähtiä ja haastatteluita on luvassa muun muassa Voice TV:n POP-ohjelmassa.

Elokuvatraileri: Filmtrailer.com

Draamaelokuva An Education kertoo viisaasta, 16-vuotiaasta Jennystä, joka tapaa 35-vuotiaan hurmurin nimeltä David. Jenny tekee parhaansa päästäkseen opiskelemaan Harvardiin. Davidin myötä Jenny ei olekaan enää kiinnostunut hänen isänsä suunnitelmista tehdä tyttärestään kunnon porvarillinen.

David kun esittelee Jennylle uuden maailman muun muassa ravintolailtojen merkeissä. Elokuvan pääosan esittäjä Carey Mulligan oli Oscar-gaalassa ehdolla parhaan naispääosan palkinnon saajaksi. Elokuvaa tähdittävät myös Peter Sarsgaard ja Alfred Molina. Katso elokuvan traileri tästä!

Draamaelokuva Valkoinen nauha sijoittuu Saksaan ensimmäisen maailmansodan kynnykselle. Elokuvassa kerrotaan selittämättömistä tapahtumista, joita alkaa tapahtua pienessä pohjoissaksalaisessa kylässä. Tapahtumien keskiössä ovat kylän lapset. Elokuva voitti hiljattain parhaan ulkomaisen elokuvan Golden Globe -palkinnon. Katso elokuvan traileri tästä! (Youtube)

Toiminta/jännityselokuva Green Zone ajoittuu Irakin sodan alkamisen kaoottisiin päiviin. Kenenkään ei voi luottaa ja jokainen päätös voi johtaa arvaamattomiin seurauksiin. Valvontaryhmä lähtee etsimään joukkotuhoaseita, mutta törmäävät sen sijaan taidokkaaseen salaoperaatioon, joka kääntää heidän tehtävänsä tarkoituksen päälaelleen. Elokuvaa tähdittää muun muassa Matt Damon. Katso leffan traileri tästä!

Kotimainen Freetime Machos on dokumenttielokuva rugbystä ja miesten välisestä ystävyydestä. Elokuvassa kuvataan maailman pohjoisimman, oululaisen OUYS Rugby -joukkueen taistelua kaudella 2007. Elokuvassa näytetään, miten suomalainen mies jakaa aikansa kodin, työn ja harrastuksen välillä. Katso leffan traileri tästä!

Kilpailut

Uusimmat