Kovia kokeneelle Jussi Lammelle helpottavia uutisia

25.03.2010 07:44 - Eeva Rajala

Näyttelijä Jussi Lampi on saamassa luottokelpoisuutensa takaisin. Osa miehen 250 000 euron velasta vanhenee ja velkahelvetti alkaa helpottaa.

Iltalehden mukaan kyseessä on vanhentuva takausvelka. Lampi oli 15 vuotta sitten takaamassa ystävänsä bisnestä luottaen, ettei joudu maksumieheksi. Takausvelkaa ei peritä enää 15 vuoden jälkeen.

- Oli veemäinen shokki, kun tämä tilanne pamahti päälle. Muilta takaajilta meni asuntoja alta. Multa meni lähinnä ihmisarvo samalla kuin luottotiedotkin, Lampi tilittää Iltalehdessä.

Ilman luottotietoja käytännön asioihin tulee ylimääräisiä ongelmia. Esimerkiksi puhelinliittymän hankkiminen on melko mahdotonta. Vaikka takausvelka nyt vanhentuukin, miehelle jää silti muun muassa veromätkyjä vielä maksuun. Tilanne on nyt kuitenkin valoisampi kuin aikoihin.

Näyttelijä/muusikko joutui taannoin heittämään hyvästit muun muassa lomamatkojen suunnittelulle. Hän joutui velkojensa takia myymään myös autonsa 90-luvulla, eikä ole hankkinut uutta. Myös omistusasunto on ollut olemassa vain unelmatasolla.

Kilpailut

Uusimmat